Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin ar fi lansat invazia Ucrainei în timp ce suferea de "megalomanie" provocată de medicamentele împotriva cancerului

Megalomania indusă de medicamente pentru cancer a fost un factor care a influențat decizia lui Vladimir Putin de a lansa războiul din Ucraina, susține o nouă analiză a serviciilor de informații occidentale.

O analiză a serviciilor secrete occidentale susține că megalomania indusă de medicamentele pentru cancer a fost un factor în decizia lui Vladimir Putin de a lansa războiul dezastruos din Ucraina.

Un înalt ofițer de informații danez a declarat că "iluziile de grandoare" și fața sa "în formă de lună" a liderului de la Kremlin la începutul anului 2022 au fost semne ale efectelor secundare ale tratamentului hormonal pentru această boală, informează britanicii de la Daily Mail.

Analiza vine în contextul în care Kremlinul a recunoscut recent că preocupările legate de sănătatea lui Putin sunt acum o chestiune de "securitate de stat", pe fondul mutațiilor Covid și a tulpinilor de gripă nou apărute.

Acest lucru înseamnă că liderul rus s-ar putea retrage și mai mult din ochii publicului la începutul anului 2023, după ce a anulat o serie de evenimente și apariții în ultimele luni.

Citește și
Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO avertizează că Putin nu a renunţat la obiectivul de a controla Ucraina
Putin și fața sa în formă de lună

Șeful departamentului de analiză a Rusiei din cadrul Serviciului danez de informații al Apărării, a cărui identitate a fost precizată doar ca fiind "Joakim", a declarat: "Iluziile de grandoare sunt unul dintre efectele secundare cunoscute ale tipului de tratament hormonal pe care îl lua... Nu este ceva ce pot spune cu certitudine, dar cred că i-a afectat deciziile atunci când a lansat războiul din Ucraina. Cea mai mare incertitudine cu privire la Putin a fost sănătatea sa, sau cineva care l-a înlăturat din cauza sănătății sale șubrede".

Analiza sugerează că acesta a suferit de cancer și urma un tratament hormonal pentru acesta când a pornit războiul, dar nu este bolnav în fază terminală.

"Putin avea o față în formă de lună la începutul anului, care este un alt efect secundar cunoscut al aceluiași tip de tratament hormonal", a mai spus danezul.

De asemenea, publicația independentă rusă Proekt a remarcat că Putin a fost însoțit de medici oncologi, în special specialiști în tiroidă, atunci când se afla în călătorii prezidențiale.

Deși este puțin probabil ca Putin să cedeze în fața bolii, liderii puterii ruse ar putea încerca să instaleze o figură mai puternică la conducere.

"Avem impresia fermă că o parte a elitei vede că se îndreaptă pe o cale greșită", a afirmat Joakim, dar a adăugat că Putin este "probabil" să rămână la putere timp de mai mulți ani.

"Nu vedem pe nimeni pe punctul de a-l detrona. Dar dacă am face-o, FSB ar vedea și el acest lucru și probabil că s-ar rezolva foarte repede", a spus el.

Procesul personal de luare a deciziilor de către Putin este văzut ca un motiv-cheie pentru multe dintre eșecurile forțelor rusești de pe front.

"Punem o mare parte din vină pentru acest lucru pe umerii lui Putin", a spus oficialul de rang înalt din serviciile de informații.

„Suferă de dureri cronice de ceva vreme”

"Nu serviciile de informații slabe, ci convingerile ideologice ale lui Putin i-au făcut pe soldații ruși să creadă că vor fi întâmpinați cu flori", a relatat ziarul Berlingske.

"Din cauza lui Putin, totul a fost planificat de un cerc restrâns de persoane și împărtășit prin rânduri doar în ultimul moment. Din această cauză, forțele rusești pur și simplu nu știau ce ar fi trebuit să facă. Între timp, disconfortul fizic aparent constant al lui Putin, care îl vede cum își rotește stângaci picioarele în timp ce stă jos și se agață de mese pentru a se sprijini - provine probabil de la un amestec de probleme de sănătate curente și dureri cronice", a adăugat Joakim.

"Este vorba de dureri cronice de care suferă de ceva vreme. De aceea are tendința de a sta jos și de a se agăța strâns de lucruri. Este pentru a ușura durerea. De aceea are tendința de a sta jos și de a se agăța strâns de lucruri. Este pentru a ușura durerea", a spus oficialul danez.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult