Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin anunță că Rusia va plasa trupe și sisteme militare la granița cu Finlanda

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că „nu înțelege” de ce Finlanda a decis să devină membră NATO, după decenii de neutralitate, și a sublinat că își va trimite trupele la granița cu acest stat.

Putin a susținut că Rusia și Finlanda au avut "relații perfecte", fără plângeri una împotriva celeilalte, și că, prin urmare, "nu înțelege" de ce Helsinki a decis să adere la NATO după ce Rusia a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei.

"Nici măcar nu aveam trupe acolo, ne-am retras toate forțele de la granița finlandeză. De ce ar fi făcut asta? Cred că a fost din motive pur politice. Probabil că au vrut să fie membri ai clubului occidental sub un fel de umbrelă", a declarat Vladimir Putin, adăugând că a considerat că a fost un "pas fără sens" pentru interesele Finlandei, potrivit Ukrainska Pravda.

Putin: „Acum vom avea arme în apropierea frontierei finlandeze”

"Dar depinde de ei, ei au luat decizia. Noi nu aveam trupe acolo, iar acum le vom avea desfășurate. Nu aveam arme în apropierea frontierei finlandeze, dar acum le vom avea", a adăugat președintele Rusiei.

Mai mult, Rusia a amenințat de mai multe ori Finlanda cu privire la aspirațiile sale de aderare la NATO, înainte ca Halesinki să ia decizia privind depunerea cererii. Astfel, Ministerul rus de Externe promitea un răspuns de „natură militară, tehnică și de altă natură”.

Citește și
voluntari rusi
Putin a reacționat după atacul voluntarilor ruşi pro-Ucraina pe teritoriul Rusiei. Care ar fi „scopul lor principal”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult