Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin a spus câți militari are Rusia în Ucraina. Din decembrie, numărul lor a crescut cu aproape 100.000

Putin a făcut public numărul soldaților ruși care luptă în Ucraina. Sunt în jur de 700.000 de oameni angrenați în „operațiunea militară specială”.

„Avem aproape 700.000 bărbaţi în zona operaţiunii militare speciale'', a declarat Putin într-o întâlnire televizată cu soldaţi decoraţi pentru faptele lor de arme, folosind termenul oficial pe care Moscova îl utilizează pentru agresiunea neprovocată lansată în februarie 2022 contra Ucrainei, transmite France Presse, preluată de Agerpres.

În decembrie, preşedintele rus a menţionat că 617.000 de militari ruşi sunt implicaţi în ofensiva din Ucraina.

Autoritățile ruse nu au amintit însă de pierderile umane de pe frontul din Ucraina. Cel mai recent bilanţ, datând din septembrie 2022, era de 5.937 de soldaţi ruşi căzuţi pe front.

Însă numărul avansat de analişti independenţi şi de serviciile de informaţii occidentale pentru aceste pierderi se ridică la cel puţin câteva zeci de mii de morţi.

Citește și
Lloyd Austin
Șeful Pentagonului l-a pus la zid pe Putin, după ce liderul de la Kremlin a pus condiţii Ucrainei pentru a opri războiul

De partea sa, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat pierderile militare ale ţării sale la 31.000 de morţi. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult