Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste violente în Salonic și Atena, după dezastrul feroviar din Grecia. Demonstranții au aruncat cu pietre și petarde

Your browser doesn't support HTML5 video.

Grecia încă nu reușește să-și revină după șocul accidentului feroviar în care au murit cel puțin 57 de oameni, la începutul săptămânii. 

Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

Câteva zeci de persoane sunt încă date dispărute, iar autoritățile fac eforturi pentru a le identifica în dezastrul de la locul accidentului.

Vineri seara au avut loc proteste în Salonic și Atena. În capitala elenă, manifestația s-a încheiat cu violențe.

Zeci de tineri mascați s-au ciocnit cu forțele de ordine în fața parlamentului grec, într-o nouă etapă a incidentelor care au izbucnit în capitala elenă după tragicul accident feroviar din nordul țării. Demonstranții au aruncat cu pietre și petarde în polițiștii care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Citește și
Multe dintre victimele dezastrului din Grecia trebuie identificate după ADN. Spitalele,neîncăpătoare pentru donatori
Un român s-ar putea număra printre victimele tragediei feroviare din Grecia. ”Acei oameni au cumpărat bilete spre moarte”

Și în Salonic, protestatarii au mărșăluit spre sediul companiei de căi ferate, sub privirile forțelor de ordine, însă manifestațiile au fost pașnice.

Oamenii au scandat împotriva autorităților, pe care le consideră vinovate pentru lipsa unor măsuri de siguranță adecvate pe calea ferată.

La locul tragediei, operatiunea de recuperare a victimelor se desfășoară greoi, într-o atmosferă apăsătoare.

Mirella Ruci, rudă a unei persoane dată dispărută: ”Avea locul 22 din vagonul 5, am rezervat online biletul. Din vagonul lui au fost salvati multi tineri. Dacă cineva îl recunoaste și știe de soarta lui, îl rog să mă contacteze pentru că nu-mi găsesc copilul.”

De trei zile, acești oameni și alte sute ca ei își frâng mâinile de deznădejde încercând să afle ce s-a întâmplat cu cei dragi.

Janis Goulas, echipa de salvare: ”Când faci o astfel de muncă, n-ai cum sa reziști daca nu-ți dezactivezi cumva sentimentele personale. E ceva incredibil de dificil, dar asta e datoria noastră”.

Avi Pavlikiani, voluntar al Protecției Civile: ”E ca și cum o bombă uriașă ar fi căzut brusc pe tren și a ars totul. E foarte trist sa te uiti la ramasite si să te gândești că, doar cu cateva ore inainte, erau fiinte pline de viață.”

La un spital din Larissa suferă mulți dintre răniții în stare critică, unii cu arsuri sau traumatisme teribile. Părintele Nikiforos vine în fiecare zi ca să aline rudele: ”De ce? Totdeauna când esti intr-o situație dificilă te intrebi: „De ce mi s-a întâmplat mie? Cu putin timp in urma mi-am strâns copilul în brațe în gară și acum e pierdut pentru totdeauna. De ce??”

Majoritatea victimelor catastrofei feroviare erau studenţi care se întorceau la Universitatea din Salonic după o vacanță prilejuită de o sărbătoare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult