Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste împotriva dezvelirii statuii lui Marx, în Germania. Monumentul, "made in China"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Co-autorul "Manifestului Comunist", Karl Marx a fost sărbătorit sâmbătă în Germania. În oraşul său natal a fost dezvelită o statuie făcută de un sculptor chinez, în prezenţa ambasadorului Chinei.

De faţă era şi un grup de protestatari cu pancarte pe care scria "Comunismul ucide". Însă preşedintele Comisiei Europene a declarat că Marx este învinuit de lucruri de care nu e responsabil.

La doua sute de ani de la naşterea lui Karl Marx, China a dăruit oraşului natal al filosofului o statuie de 4,4 metri. Ceremonia de dezvelire a sculpturii şi discursurile au fost întrerupte, din când în când, de strigătele protestatarilor aflati in apropiere.

Wu Weishan, sculptor : "Toţi cei 1,3 miliarde de chinezi ştiu totul despre Marx. Ştiu totul despre Marx de când eram copil, aveam cărţile lui, fotografia lui."

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: "Înţeleg aceste opinii, care uneori au fost exprimate destul de agresiv. Karl Marx a fost un filosof care a gândit înainte în viitor şi a avut aspiraţii pentru construirea lui, iar azi reprezintă lucruri de care nu e responsabil şi pe care nu le-a provocat el."

Citește și
Statuie a lui Eminescu, în curtea unui bloc din Craiova
Statuie a lui Eminescu, în curtea unui bloc din Craiova. Cum a ajuns acolo

"Capitalismul este o plagă dacă nu e temperat de grija pentru oameni", a mai spus preşedintele Comisiei Europene, care a luat parte la un eveniment comemorativ organizat in orasul in care s-a nascut Karl Marx.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult