Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protest în lenjerie și cu o pereche de coarne pe cap. Nemulțumirea oamenilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Protest inedit în Spania, pe străzile din Pamplona.

Îmbrăcaţi doar în lenjerie intimă sau chiar mai puţin de atât, zeci de activişti pentru drepturile animalelor au cerut oprirea cunoscutei curse cu tauri din oraş. Festivalul care stârneşte atâtea controverse începe sâmbătă la prânz.

Zeci de bărbaţi şi femei s-au adunat în centrul oraşului ca să militeze pentru un "San Fermin fără sânge". Toţi susţin că au vrut să se pună în pielea celor 54 de tauri care sunt aduşi în acest an în Pamplona pentru a fi alergaţi pe străduţele înguste de zeci de îndrăzneţi. Militanţii spun că de fiecare dată cursa nebunească se încheie cu răniţi, dar pentru animale sfârşitul este şi mai crud. După eveniment, taurii ajung seara în arena pentru coride, unde sunt ucişi de toreadori.

Protestatar: "Vrem să demonstrăm ce se va întâmpla cu o viaţă care va avea de suferit până la sfârşitul acestui festival. Am vrut să arătăm acest lucru vizual, folsind mai mulţi oameni pentru a expune câte vieţi sunt curmate la San Fermin în cursele cu tauri."

Îmbrăcaţi sumar, activiştii au purtat câte o pereche de coarne pe cap. La un moment dat s-au aşezat pe asfalt cu o săgeată în spate - pentru a le aminti curioşilor strânşi în jurul lor de taurii omorâţi în timpul evenimentului devenit atât de popular în Spania. În ciuda protestului atipic, coridele au în continuare susţinători.

Citește și
europarlamentarii Brexit stau cu spatele
VIDEO. Europarlamentarii Brexit s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului UE

Susținător: "Eu sunt o mare iubitoare de animale, dar ce văd aici mi se pare o prostie. Dacă n-ar fi coridele s-ar pierde multe locuri de muncă."

Organizaţiile pentru protecţia animalelor pun la cale deseori astfel de demonstraţii în încercarea de a stopa uciderea taurilor. Până acum, cererile lor nu au fost însă ascultate. Festivalul de la Pamplona  va dura o săptămână.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult