Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proprietarul unui spital din Bangladesh, arestat pentru falsificarea a mii de teste pentru Covid-19

Proprietarul unui spital din Bangladesh a fost arestat miercuri sub acuzația că a falsificat razultatele a mii de teste pentru Covid-19. Pacienții spitalului au plătit în total aproximativ 350.000 de dolari pentru testele false, scrie CNN.

Este vorba de o schemă aplicată la nivel național, care a șubrezit încrederea cetățenilor în sistemul sanitar din această țară.

Autoritățile din Bangladesh spun că Mohammad Shahed, de 43 de ani, care s-a ascuns de autorități timp de nouă zile, a fost prins încercând să traverseze un râu ca să ajungă în India vecină. Shahed este acuzat că a furnizat pacienților rezultate false ale testelor negative pentru noul coronavirus.

Shahed este, de asemenea, acuzat că le cerea bani pacienților pentru tesare și pentru eliberarea certificatelor care atestă că nu au coronavirus, deși avea un acord cu guvernul să furnizeze aceste servicii gratuit.

Două facilități medicale deținute de Shahed au efectuat aproximativ 4.000 de teste reale de coronavirus, dar au falsificat rezultatele altor 6.500.

Citește și
Transfugi din Bangladesh, descoperiți în Vama Borș. Unde erau ascunși
Transfugi din Bangladesh, descoperiți în Vama Borș. Unde erau ascunși

Shahed nu este prima persoană din Bangladesh arestată sub acuzația de săvârșirea unei fraude medicale în timpul pandemiei. Săptămâna trecută, proprietarii unui alt centru de testare privat au fost arestați pentru furnizarea de certificate Covid-19 false, fără a testa de fapt oamenii.

Experții sunt îngrijorați de faptul că aceste escrocherii ar putea descuraja oamenii să facă teste în Bangladesh, țară care se confruntă deja cu o capacitate limitată de testare. Din martie, guvernul a testat în medie între 13.000 și 17.000 de persoane pe zi, un număr relativ mic pentru o țară cu o populație de peste 168 de milioane de oameni.

Peste 193.500 de persoane din Bangladesh au contractat virusul, dintre care 2.457 au murit, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Dar mulți sunt îngrijorați că adevăratul număr ar putea fi mult mai mare din cauza capacității limitate de testare a Bangladeshului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult