Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Producătorul de baloane neagă implicarea în scandalul de spionaj: „Produsele noastre sunt folosite pentru prognoză meteo”

Unul din cei mai mari producători de baloane meteorologice chinezești neagă că ar fi fost implicat în incidentul cu balonul doborât în SUA, la începutul acestei luni.

Producătorul chinez de baloane meteorologice Zhuzhou Rubber Research & Design Institute transmite că nu este o companiei militară și neagă orice legătură cu balonul din China doborât în Statele Unite.

Zhuzhou Rubber, o unitate a gigantului producător de produse chimice de stat chinez ChemChina, a declarat că „este implicată în principal în fabricarea de baloane de sondare din latex natural, în conformitate cu toate legile şi reglementările aplicabile” transmite Reuters, citată de news.ro.

„Produsele noastre sunt folosite pentru prognoza meteo zilnică de către staţiile meteo şi NU au nicio legătură cu aşa-numitul incident cu balonul din SUA”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul ChemChina.

Un balon de supraveghere chinez suspect, despre care Beijingul neagă că ar fi o navă de spionaj guvernamentală, a zburat peste Statele Unite şi Canada timp de o săptămână, înainte de a fi doborât de pe coasta Atlanticului, la ordinul preşedintelui american Joe Biden.

Citește și
avioane mig
Ce spun fizicienii români despre OZN-urile depistate: Pot fi „tehnologii avansate ale altor state”

China a numit gestionarea de către SUA a incidentului cu balonul „isteric” şi un act ”absurd”, care a încălcat normele internaţionale.

Fabricarea baloanelor meteorologice în China este dominată de Zhuzhou Rubber, care produce 75% din baloanele de mare altitudine utilizate de Administraţia Meteorologică din China, a declarat anul trecut autoritatea de reglementare a firmelor de stat din ţară, într-un comunicat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult