Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Procesul de defăimare intentat lui Aleksei Navalnîi a fost amânat pentru 5 februarie

Justiţia rusă a amânat pentru data de 5 februarie un proces de defăimare intentat lui Aleksei Navalnîi, a anunţat miercuri Olga Mihailova, avocatul principalului opozant rus, confruntat cu multiple proceduri judiciare de la revenirea sa în Rusia.

''Curtea a amânat astăzi audierea pentru defăimare întrucât Aleksei Navalnîi este în detenţie şi nu a fost adus (la tribunal)'', a indicat Mihailova, adăugând că apărarea opozantului rus a susţinut această decizie, conform AFP.

Opozantul rus se află întemniţat într-o celulă pentru 14 zile, în virtutea măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

În speţa în al cărei cadru miercuri a fost amânată şedinţa, Navalnîi este acuzat că a difuzat informaţii ''jignitoare'' cu privire la un fost combatant care sprijinise un recent referendum constituţional prin care au fost consolidate puterile lui Vladimir Putin. El riscă o amendă şi până la cinci ani de închisoare, susţinând că este vorba despre un proces politic.

Aleksei Navalnîi ar urma să compară în faţa instanţei şi în 2 februarie pentru a răspunde acuzaţiei de încălcare a condiţiilor unei condamnări, din 2014, la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, pedeapsă care ar putea fi transformată în închisoare cu executare.

Citește și
Opozantul rus, Alexei Navalnîi, a fost arestat
Kremlinul dă asigurări că „nu va lua în considerare” cereri occidentale de eliberare a lui Navalnîi

El este, de asemenea, vizat de la finalul lunii decembrie de o anchetă pentru ''fraude masive'', faptă pasibilă de o pedeapsă de 10 ani de închisaore.

Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Deşi ştia că ar putea fi arestat la sosirea în Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat în spital din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult