Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prințul Charles, despre perspectiva urcării pe tron. ”Nu voi mai face aceleași lucruri”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În pragul vârstei de 70 de ani, prințul Charles vorbește pentru prima dată, explicit, despre perspectiva urcării pe tronul Marii Britanii.

Într-un interviu acordat postului BBC, prințul recunoaște că va înceta să vorbească despre chestiunile în care are opinii ferme după ce va deveni rege.

Prinţul Charles militează de decenii în favoarea unor cauze de mediu şi sociale. Spre deosebire de regină, care evită cu grijă orice polemică, Charles s-a aventurat unori și în apele tulburi ale politicii. Astfel, sprijinul său pentru Dalai Lama nu este deloc apreciat la Beijing, iar în mai 2014, Rusia a cerut explicaţîi oficiale guvernului britanic, după ce prinţul moştenitor l-a comparat pe Vladimir Puțîn cu Adolf Hitler.

Chiar dacă nu intenţionează să abdice, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 92 de ani, şi-a redus în ultimii ani numărul apariţiilor publice şi îi predă treptat ştafeta fiului său Charles, care o reprezintă tot mai des în deplasările în străînătate.

”Orice am făcut până acum, m-am străduit să evit partizanatul politic. Dar nu e totuna să fii prinț de Wales cu a fi suveran. Ideea că voi continuă în exact acelaşi fel, dacă va fi să-i succed reginei, este o prostie totală. Pentru că cele două situaţii sunt total diferite. Fără îndoială, nu voi mai putea face aceleași lucruri pe care le-am făcut că prinț moștenitor. Voi opera, firește, în parametri constituționali”, spune Charles.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult