Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul magazin controlat de inteligența artificială din Italia a fost deschis în Verona. Cum funcționează

Un magazin complet automat, controlat de inteligența artificială s-a deschis în Italia, în Verona, scrie publicația Corriere della Sera.  

„Prendi&Vai!" este primul magazin autonom din Italia și aparține de lanțul de supermarketuri Conad. Magazinul permite clineților să selecteze, să cumpere produse și să plătească fără a trece prin casierie, punând totul direct în geantă.

Cum funcționează supermarketul fără case de marcat

Concret, magazinul este dotat cu o „tehnologie de viziune computerizată", formată din camere capabile să monitorizeze întregul perimetru, să urmărească clientul din momentul în care intră în magazin și până când iese, și să identifice exact produsul ales datorită inteligenței artificiale.

Pentru a oferi o a doua verificare, există și senzori pe fiecare raft care detectează modificarea greutății de fiecare dată când un client ia un produs pentru a-l pune în coșul de cumpărături.

Citește și
masina in flacari constanta
O familie a mers cu copilul la cumpărături, într-un supermarket din Constanţa. Când au ieşit şi-au găsit maşina în flăcări

„Este un supermarket dedicat celor care vor să își facă cumpărăturile rapid, fără a pierde timp la cozi și care ridică nivelul de servicii”, susține Massimo Volpe, co-fondator al Retail Hub.

În prezent, în magazinul din Verona sunt angajate șapte persoane care, în loc să treacă codurile de bare la casă, pot ajuta consumatorul în alegerea sau în dinamica cumpărăturilor.

Formatul unui astfel de magazin a fost deja testat cu succes la Lisabona și în Brazilia, „unde, ca un beneficiu secundar, s-a înregistrat o reducere a furturilor", subliniază el, „deoarece toți cei care intră sunt monitorizați și, chiar dacă ascund produse sub haină, toate sunt detectate de rețeaua de camere și de scanerul de la ieșire”. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult