Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele trupe anti-Occident care vor ajuta Rusia în teritoriile ocupate ale Ucrainei. Țara care a răspuns apelului lui Putin

Unul dintre aliații de bază ai Rusiei va trimite trupe de geniu în regiunile pe care armata lui Vladimir Putin le-a capturat în Ucraina.

Coreea de Nord va trimite trupe de geniu și construcții militare pentru a participa la "lucrări de reconstrucție" în regiunea ocupată Donețk încă din iulie 2024, anunță rețeaua de televiziune sud-coreeană TV Chosun și Institutul pentru studiul războiului (ISW), citate de Ukrainska Pravda.

Potrivit jurnaliștilor, care au citat un oficial guvernamental sud-coreean, Coreea de Sud anticipează că Phenianul va desfășura trupe de geniu la scară largă în regiunea ocupată Donețk încă din iulie 2024 pentru a ajuta la reconstrucția infrastructurii în orașul ocupat din estul Ucrainei.

Rusia vrea o coaliție cu Vietnam și Coreea de Nord

Potrivit raportului, armata nord-coreeană operează 10 brigăzi de geniu, iar TV Chosun a estimat că desfășurarea a trei sau patru dintre aceste brigăzi în părțile ocupate ale Ucrainei ar putea aduce Coreei de Nord până la 115 milioane de dolari anual în valută străină nespecificată din partea Rusiei.

Institutul pentru Studiul Războilui, un think tank cu sediul la Washington, a subliniat faptul că Rusia pare să încurajeze o coaliție de state prietene cu legături istorice strânse cu Uniunea Sovietică, precum Coreea de Nord și Vietnam, pentru a sprijini bazele unei ordini mondiale alternative.

Citește și
Armata Ucraina
Rusia a lansat un atac asupra unei a treia zone de frontieră în regiunea Harkov

Deși ISW nu a văzut niciun raport care să sugereze că personalul militar nord-coreean intenționează să se angajeze în operațiuni de luptă în Ucraina, a observat că sprijinul nord-coreean în domeniul ingineriei ar putea permite forțelor de luptă ruse să se concentreze asupra operațiunilor din prima linie și să contribuie la extinderea infrastructurii militare și a fortificațiilor defensive în părțile ocupate ale Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult