Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Revelion 2021. Cum este sărbătorit Anul Nou pe glob

Your browser doesn't support HTML5 video.

Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga sunt primele ţinuturi din lume care au trecut în anul 2021, pe 31 decembrie, la ora României 12:00, iar ultimele vor fi insulele Baker şi Howland, pe 1 ianuarie, la ora României 14:00.

Revelionul este sărbătorit în 38 de zone orare, iar între obiceiurile pe care oamenii din diferite părţi ale lumii le adoptă de Revelion, sperând ca noul an să le fie unul bun, se numără bătăile în stradă, spargerea farfuriilor, arderea unor păpuşi, dar şi vizitarea şi chiar dormitul în cimitire. Odată cu România, noul an este întâmpinat în 32 de ţări.

Piaţa centrală din capitala nord-coreeană Phenian s-a umplut joi seara de o mulţime de petrecăreţi veniţi să vadă concertul şi artificiile de Anul nou, pe fondul restricţiilor impuse pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, au transmis media de stat nord-coreene citate de Reuters.

Televiziunea publică a arătat participanţi la festivităţi purtând măşti faciale, dar stând aproape unul de altul în Piaţa Kim Ir Sen, cu baloane şi lumini în mâini.

Artiştii, care nu purtau măşti de protecţie, au cântat şi dansat pe o scenă decorată cu un uriaş "2021" colorat. Oameni de zăpadă gigantici băteau cadenţa în timp ce cântăreţii interpretau cântece patriotice, cu refrene precum "Glorie generalului Kim Jong Un" şi "Cel mai mult îmi iubesc ţara".

Citește și
David Guetta a pregătit un spectacol special de Revelion. Show-ul celebrului DJ, transmis de PRO TV
David Guetta a pregătit un spectacol special de Revelion, care va fi transmis de PRO TV

Totuşi, festivităţile au fost "clar" mai limitate ca amploare decât în anii trecuţi, a apreciat Colin Zwirko, corespondentul NK News, cu sediul la Seul (Coreea de Sud).

Coreea de Nord a susţinut că nu a înregistrat cazuri de contaminare cu noul coronavirus, deşi a efectuat mii de teste, iar guvernul nord-coreean a închis aproape complet graniţele ţării şi a adoptat şi alte măsuri stricte pentru a împiedica apariţia epidemiei. Totuşi, oficiali din Coreea de sud şi SUA au exprimat îndoieli că nu au existat deloc cazuri de infectare.

 

Oamenii pot ajunge cu avionul din Samoa în Samoa Americană, după un zbor cu durata de o oră, astfel încât să sărbătorească Revelionul de două ori, potrivit News.ro.

Pentru că fusul orar a fost schimbat în 2011, Samoa a devenit prima ţară care sărbătoreşte noul an, şi nu ultima.

De obicei, în Samoa ajung numeroşi turişti din întreaga lume, astfel încât să se numere printre primele persoane care sărbătoresc intrarea în noul an. Pe această insulă, locuitorii şi turiştii obişnuiesc să sărbătorească Revelionul cu focuri de artificii, dansuri şi numere de jonglerie.

Noua Zeelandă a intrat în noul an la ora României 13:00, urmată de Australia, la ora României 15:00, şi de China, la ora României 18:00.

În Auckland a avut loc un foc de artificii şi lumini de 5 minute, iar intrarea în noul an va fi marcată de asemenea în capitala Wellington.

La Sydney este programat un spectacol pirotehnic. De această dată, el va dura 7 minute şi va avea loc fără spectatori.

În Shanghai şi mai multe oraşe chineze sunt programate diverse petreceri.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult