Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primarul unei localități din Franța a emis un ordin prin care interzice să mai ningă. Ce se ascunde în spatele acestui demers

Primarul comunei Raillencourt-Sainte-Olle din nordul Franței, Bernard de Narda, a emis marți, 23 ianuarie, un ordin municipal fără precedent.

"Începând de astăzi, este interzis să cadă zăpadă pe teritoriul Raillencourt-Sainte-Olle", se arată în ordinul respectiv, care va fi "afișat în locurile publice" din localitatea franceză, informează Le Parisien.

Ordinul municipal semnat de edil reprezintă, de fapt, o formă de protest. Primarul a explicat că a semnat actul ca urmare a faptului că a primit numeroase plângeri din partea alegătorilor săi în timpul furtunii de zăpadă care a avut loc săptămâna trecută. Oamenii au fost nemulțumiți de faptul că serviciile municipale nu au deszăpezire drumurile din localitate așa cum ar fi trebuit.

Edilul a explicat că Primăria nu a avut resursele necesare pentru a investi în echipamente performante de deszăpezire.

"În urmă cu 60 de ani, era zăpadă, dar nu existau pluguri de zăpadă... Și oamenii își făceau poteci pentru a merge la muncă. Trebuie să înveți să respecți anotimpurile și să nu trăiești pe moment”, a declarat, pentru La Voix du Nord, primarul Bernard De Narda.

Citește și
proteste, Franta
Zeci de mii de oameni au protestat în Franța față de noua lege privind imigranții. Reguli mai dure pentru străini

"Primarul nu poate fi considerat responsabil pentru tot. Este imposibil ca municipalitatea să investească în echipamente eficiente de deszăpezire", a afirmat edilul, citat de bfmtv.com.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult