Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primăriţa unei localităţi din Mexic a fost asasinată la o zi după ce țara și-a ales prima femeie președinte

Primăriţa unei localităţi din vestul Mexicului a fost asasinată luni, la nici 24 de ore după alegerea triumfală a primei femei la conducerea acestei ţări, Claudia Scheinbaum, a anunţat guvernul regional, informează AFP.

Guvernul statului Michoacan a condamnat asasinarea preşedintei municipale (primar - n. r.) a localităţii Cotija, Yolanda Sanchez Figueroa, a anunţat ministerul regional de Interne.

Presa locală spune că a fost împușcată de 19 ori și a murit la spital la scurt timp după atac. Bodyguardul ei a fost, de asemenea, ucis în schimbul de focuri.

Un dispozitiv de securitate a fost desfăşurat în încercarea de a-i captura pe cei responsabili, adaugă ministerul.

Yolanda Sanchez Figueroa fusese, în septembrie anul trecut, victima unei răpiri, timp de trei zile, lângă Guadalajara.

Ea fusese aleasă în funcţia de primar în urma alegerilor din 2021, la care a candidat din partea Partidului Acţiunea Naţională (PAN, dreapta liberal-conservatoare).

Primăriţa a fost atacată în plină stradă de către civili înarmaţi aflaţi la bordul unei camionete, potrivit media locale.

Atacatorii ar putea face parte din Cartelul Jalisco Nueva Generacion (CJNG), unul dintre cele mai violente din Mexic, au precizat surse poliţiste şi media locale. Ei ar fi ameninţat-o pe primăriţă pentru că ea se opunea acţiunilor cartelului de a-şi impune controlul asupra poliţiei sale municipale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult