Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primar: Orașul Severodonețk a fost capturat de ruși. Ucrainenii rămași acolo nu vor mai putea pleca

Orașul Severodonețk din estul Ucrainei a fost capturat de forțele ruse după săptămâni întregi de lupte intense, a transmis primarul.

Oleksandr Stryuk, primarul din Severodonețk, a avertizat că în oraș încă mai sunt ucraineni pentru care nu va mai fi posibil să plece, conform Sky News.

Autoritățile ucrainene au ordonat, vineri, trupelor să se retragă din Severodonețk, spunând că există multe victime și că mai sunt puține părți din oraș de apărat.

Orașul din regiunea Luhansk a devenit un câmp de luptă în ultimele săptămâni.

Căderea sa va fi o victorie importantă pentru Rusia care încearcă să captureze întreaga regiune Donbas (formată din Luhansk și Donețk).

Separatiștii pro-ruși controlează deja zone mari din Donbas încă din 2014.

Citește și
cereale, ucraina
Război în Ucraina, ziua 122. MAE rus: Rusia nu împiedică exportul de cereale din porturile ucrainene. Kievul este de vină
600 de civili, evacuați din uzina Azot

Forţe ruse şi separatiste proruse au preluat controlul uzinei chimice Azot din Sievierodoneţk şi au ”evacuat” peste 600 de civili care s-au refugiat în aceasta, anunţă sâmbătă separatişti proruşi, potrivit news.ro.

Forţe ruse şi separatiste proruse ”au preluat controlul total asupra zonei industriale a uzinei Azot”, a anunţat într-o postare pe Telegram un lider separatist prorus, Andrei Marociko.

Un purtător de cuvânt separatist, Ivan Filiponenko, a anunţat că 600 de civili care s-au refugiat în această uzină timp de săptămâni de zile, în cursul confrunătrilor armate, au fost ”evacuaţi”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult