Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacție a lui Putin după moartea lui Navalnîi: șeful de penitenciar care l-a torturat pe opozant, avansat în grad

Șeful de penitenciar care l-a torturat pe Navalnîi a fost avansat în grad de către Vladimir Putin, la 3 zile după moartea opozantului. Este prima reacție a dictatorului rus, care a refuzat să scoată vreun cuvânt despre dispariția lui Navalnîi.

Șeful de penitenciar care l-a torturat pe Alksei Navalnîi a fost avansat după moartea opozantului la gradul de general colonel de către Vladimir Putin, scrie The Independent și presa rusă independentă.

Prim-adjunctul șefului Serviciului Federal de Penitenciare Valeri Boiarinev a primit acest grad luni, la doar trei zile după ce uciderea lui Navalnîi.

Boiarinev este oficialul închisorii care l-a privat pe Aleksei Navalnîi de hrană în timpul ultimei sale încarcerări. Practic, gardianul a fost premiat de Putin pentru că l-a torturat pe Navalnîi, aceasta fiind modalitatea cinică a dictatorului rus de a comenta moartea celui mai cunoscut opozant al său. 

Gardianul decorat de Putin supraveghea personal torturarea lui Navalnîi

Ivan Zhdanov, directorul Fundației Anticorupție a lui Navalnîi, a postat din nou o imagine a ordinului emis de Boiarinev în martie 2023 către penitenciar pentru a limita suma cu care opozantul rus își putea cumpăra alimente.

Citește și
tucker carlson si vladimir putin
Moartea lui Navalnîi l-a întors pe Tucker Carlson împotriva lui Putin. Ce spune la câteva zile după ce l-a ridicat în slăvi

Vladimir Osechkin, cel care a fondat proiectul „Nu Gulagului”, a susținut că Boiarinev a supravegheat personal torturarea prizonierilor ucraineni și a lui Navalnîi în sistemul penitenciar rus.

Vladimir Putin a refuzat să facă vreo declarație despre moartea lui Aleksei Navalnîi. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult