Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima declarație a lui Putin după distrugerea barajului din Ucraina. ”A fost un act barbar al autorităților de la Kiev”

Președintele rus Vladimir Putin a comentat pentru prima dată distrugerea barajului hidrocentralei Nova Kakhovka, care a avut loc dimineața devreme pe 6 iunie.

Într-o conversație telefonică cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, acesta a numit incidentul un „act barbar” al autorităților de la Kiev, scrie publicația rusă Kommersant.ru.

„Autoritățile de la Kiev, la sugestia curatorilor lor occidentali, fac încă un pariu periculos pe escaladarea ostilităților, comiterea de crime de război, folosirea deschisă a metodelor teroriste, organizarea de sabotaj pe teritoriul Rusiei”, relatează serviciul de presă al Kremlinului, susține sursa citată.

Președintele turc i-a oferit lui Vladimir Putin asistență în investigarea distrugerii barajului hidroelectric Kakhovka.

Miercuri, președintele Turciei a vorbit cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski căruia i-a propus să creeze o comisie formată din mai mulți experți (din Rusia, Ucraina, ONU și alte țări, inclusiv Turcia) pentru a investiga în comun distrugerea barajului.

Citește și
soldati rusia, Nova Kakovka
Mai multe baze militare rusești, inundate după distrugerea barajului Nova Kahovka. Soldații au părăsit pozițiile afectate

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult