Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prigojin s-a dezlănțuit la adresa armatei ruse: "S-au retras și ne-au expus flancurile". Apelul disperat al șefului Wagner

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat, joi, armata rusă că s-a retras peste o jumătate de kilometru la nord de oraşul ucrainean Bahmut, lăsând descoperite flancurile grupării paramilitare.

"Din nefericire, unităţi ale Ministerului Apărării din Rusia s-au retras până la 570 de metri la nord de Bahmut, expunându-ne flancurile", a anunțat Prigojin într-un mesaj audio.

Șeful Wagner, care a mai acuzat şi alte dăţi comandanţii armatei ruse că nu susţin suficient mercenarii Wagner, a cerut Ministerului Apărării să asigure flancurile poziţiei de la Bahmut, informează Agerpres, care citează Reuters.

"Fac apel public la conducătorii de la vârful Ministerului Apărării deoarece scrisorile mele nu sunt citite. Vă rog, nu abandonaţi flancurile", a adăugat el, referindu-se la ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi la şeful marelui stat-major rus, generalul Valeri Gherasimov.

Luna trecută, Evgheni Prigojin a anunțat că mercenarii Wagner au cucerit cea mai mare parte a orașului Bahmut. În prezent, oraşul este distrus în mare parte, iar forţele ucrainene au recucerit în ultimele zile teritorii din împrejurimi.

Citește și
evgheni prigojin
Ce spune șeful Wagner despre dezvăluirile că le-ar fi propus ucrainenilor informații despre ruși

Moscova consideră localitatea, care înainte de război avea aproximativ 70.000 de locuitori, ca o posibilă poziţie de plecare pentru cucerirea întregului bazin Donbas, regiune din estul Ucrainei care se învecinează cu Rusia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult