Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prigojin nu permite Moscovei să-i „racoleze” mercenarii din trupele Wagner: „Niciunul nu vrea să meargă pe calea rușinii”

Liderul grupului de mercenari ruși Wagner, Evgheni Prigojin, a respins un demers pentru luptătorii săi să semneze un contract cu armata rusă.

Armata rusă pare că are din ce în ce mai multe probleme pe frontul din Ucraina, chiar și atunci când vine vorba despre personalul militar. Astfel, președintele rus Vladimir Putin și reprezentanții Ministerului Apărării au ajuns să-și îndrepte atenția către luptătorii lui Evgheni Prigojin, nimeni altul decât șeful miliției Wagner.

Astfel, Kremlinul ar face presiuni asupra mercenarilor Wagner să semneze contracte oficiale cu armata Moscovei, dar Prigojin a respins acest demers și a subliniat că mercenarii săi „nu vor pe calea rușinii”, potrivit informațiilor transmise de Ministerul britanic al Apărării.

"Niciunul dintre luptătorii Wagner nu este pregătit să meargă din nou pe calea rușinii. De aceea, nu vor semna contractele", a declarat Prigojin.

La 10 iunie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că "formațiunile de voluntari" precum Grupul Wagner - o organizație de mercenari notorie care a luptat alături de armata regulată a Moscovei în Ucraina - trebuie să semneze contracte oficiale cu armata rusă, au notat serviciile secrete britanice. Putin a aprobat această măsură chiar la începutul acestei săptămâni.

Citește și
Ramzan Kadîrov
Kadîrov a preluat de la Ministerul rus al Apărării contractul refuzat de șeful mercenarilor Wagner
Prigojin, val de critici la adresa Moscovei

Chiar dacă mercenarii Wagner luptă umăr la umăr cu soldații ruși pe frontul din Ucraina, Evgheni Prigojin s-a aflat în mod constant în contradicție cu armata regulată a Rusiei, în special cu liderii ei, Valeri Gherasimov și, mai ales, cu ministrul Serghei Șoigu.

De exemplu, în timp ce grupul a suferit pierderi grele în bătălia din Bahmut, Prigojin a dat vina pe liderii militari, acuzându-i că au reținut sprijinul și muniția pentru luptătorii săi, notează Insider.

De asemenea, Prigojin nu s-a ferit să critice public Moscova pentru eforturile sale de război precare și pentru lipsa de progrese notabile pe câmpul de luptă din Ucraina.

Ministerul britanic al Apărării a adăugat în informarea sa de joi că, deși Prigojin "a trimis critici vijelioase" în special către conducerea militară rusă, el a continuat până acum să se supună deciziilor lui Putin. Dar termenul limită care se apropie pentru ca luptătorii să-și semneze contractele la 1 iulie va fi "probabil" un "punct de reper cheie" în această dispută.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult