Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prigojin avertizează Kremlinul: Contraofensiva ucraineană ar putea fi "o tragedie pentru Rusia"

Şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat, duminică, că oamenii săi, care luptă în special la Bahmut, estul Ucrainei, duc lipsă de muniţie şi a avertizat că o ofensivă ucraineană ar putea reprezenta "o tragedie" pentru Rusia.

"Noi (Wagner) nu avem decât 10-15% din muniţiile de care avem nevoie", a subliniat şeful Wagner, într-un interviu pentru corespondentul de război pro-Kremlin Semion Pegov.

Prigojin, care i-a acuzat pe marii gradaţi ai armatei pentru aceste penurii, a spus că se aşteaptă la o contraofensivă ucraineană spre jumătatea lui mai. "

Această contraofensivă ar putea deveni o tragedie pentru ţara noastră", a avertizat el.

Grupul Wagner a fost în prima linie în luptele din jurul oraşului Bahmut.

Citește și
Evgheni Prigojin
Prigojin anunță că miliția Wagner se va desființa. Motivul pentru care va dispărea „armata privată a lui Putin”

Evgheni Prigojin este în conflict deschis cu ierarhia militară rusă, pe care o acuză că nu a livrat suficiente muniţii oamenilor săi, şi l-a criticat public pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în mai multe rânduri.

În această săptămână, Ucraina a anunţat că încheie pregătirile în vederea unei contraofensive, notează Agerpres, care citează AFP.

Duminică, guvernatorul regiunii ruse Briansk, frontalieră cu Ucraina, a anunţat că un bombardament ucrainean care a vizat un sat rus s-a soldat cu patru morţi şi doi răniţi.

Sâmbătă, un atac cu dronă a provocat un incendiu într-un depozit de ţiţei din Sevastopol, port în care se află flota rusă de la Marea Neagră în Crimeea, potrivit autorităţilor din peninsula anexată de Rusia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult