Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prigojin acuză forţele ruse că au încercat să arunce în aer mercenarii Wagner. "O tentativă de flagelare publică"

Şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, care este în conflict cu conducerea armatei regulate ruse, a escaladat, vineri, disputa acuzând forţele Moscovei că au încercat să-i arunce în aer oamenii.

Trupele Wagner s-au retras în mare parte din oraşul Bahmut din estul Ucrainei, pe care l-au capturat luna trecută, după ce au suferit pierderi grele şi şi-au predat poziţiile forţelor regulate ruse, informează Reuters, citată de News.ro.

Prigojin a declarat pe Telegram că oamenii săi au descoperit cel puţin zece puncte, în zonele din spatele frontului, unde oficialii Ministerului Apărării au plantat diverse dispozitive explozive, inclusiv sute de mine antitanc. Când au fost întrebaţi de ce au fost amplasate aceste încărcături, oficialii au indicat că a fost un ordin al superiorilor lor.

"Nu era necesar să se planteze aceste încărcături pentru a descuraja inamicul, deoarece (zona în cauză) se află în zona din spate. Prin urmare, putem presupune că aceste încărcături erau destinate să întâmpine unităţile Wagner", a declarat acesta.

Niciuna dintre încărcături nu a explodat şi nimeni nu a fost rănit, a precizat el, adăugând: "Presupunem că aceasta a fost o încercare de flagelare publică".

Citește și
Evghenii Prigojin si Vladimir Putin
Putin, detronat de Prigojin. Un fost ofițer de securitate ucrainean vorbește despre iminența unei lovituri de stat

Ministerul rus al Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Prigojin, care s-a plâns în mod frecvent că oamenii săi nu au primit suficientă muniţie pentru asaltul de la Bahmut, a declarat miercuri că a cerut procurorilor să investigheze dacă înalţi oficiali ruşi din domeniul apărării se fac vinovaţi de încălcarea legii înainte sau în timpul războiului din Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult