Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Previziuni șocante ale americanilor: 10.000 de decese de Covid-19 în România, la 1 octombrie

România ar putea ajunge la aproape 10.000 de decese provocate de infecția cu coronavirus la 1 octombrie, potrivit proiecțiilor realizate de Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății, din Seattle, Washington.

Institutul și-a reevaluat recent previziunile, iar noile date sunt alarmante. Numărul morților s-ar putea dubla în următoarea lună și jumătate, de la 1.687 decese în prezent, la aproximativ 3.400 de decese înjurul datei de 20 august.

Rata deceselor va începe să crească abrupt după această dată, astfel că în 19 septembrie vom avea deja peste 6.800 de decese.

Iar la 1 octombrie, proiecția IHME arată că țara noastră va ajunge la 9.931 de morți și 245 de decese pe zi.

Citește și
coronavirus, vaccin
OMS: 17 vaccinuri potenţiale împotriva COVID-19 se află în etapa de testare pe oameni

Potrivit graficelor Institutului de Metrică și Evaluare a Sănătății, dacă toți românii vor purta măști de protecție și vor respecta regulile, proiecțiile indică "doar" 5.269 de deces 1 octombrie. Adică aproape la jumătate.

În cazul în care guvernul continua să relaxeze restricțiile, atunci bilanţul ar putea ajunge la 10.549 de decese.

În luna mai, proiecțiile institutului indicau data de 1 iunie drept prima zi fără niciun deces provocat de Covid-19 în Romînia.

Institutul IHME este un centru de cercetare a sănătății populației și susține că oferă măsurarea riguroasă și comparabilă a celor mai importante probleme de sănătate din lume, oferind datele factorilor de decizie.

În plină pandemie, IHME a realizat o analiză a situației existente în țările afectate de coronavirus, inclusiv în România, în baza datelor oficiale furnizate de autorități. Datele sunt actualizate zilnic, în funcție de informațiile apărute pe site-urile de specialitate din fiecare țară în parte. În România, datele sunt oferite în timp real pe site-ul stirioficiale.ro.

Bazându-se pe aceste date, IHME a realizat previziuni ale numărului total de decese dintr-o țară, previziuni ale perioadei de vârf a epidemiei, dar și previziuni privind epuizarea resurselor de care dispun sistemele de sănătate din fiecare țară analizată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult