Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prețul vaccinului anti-Covid distribuit de Comisia Europeană. Când va ajunge în România

Your browser doesn't support HTML5 video.

În prima jumătate a anului viitor ar trebui să avem deja disponibile un număr mare de vaccinuri anti-COVID, iar preţul unei singure doze va fi între 5 și 15 euro, potrivit directorului general al departamentului de sănătate şi alimentaţie din cadrul CE.

Sandra Gallina, directorul general al Departamentului de Sănătate, CE: „Este foarte important să avem la timp vaccinurile, care vor sosi, aș putea spune, chiar repede și să avem o autorizare pentru că este limpede că aici nu grăbim lucrurile. Avem și un element secundar, care este eficacitatea și siguranța vaccinului, așa că în portofoliu luăm în calcul vaccinurile care deja au un profil bun”.

Oficialul a răspuns întrebărilor deputaților din Comisia de Sănătate a Parlamentului European despre eforturile făcute pentru dezvoltarea, autorizarea şi producerea unui vaccin sigur pentru toţi europenii. Vaccinurile vor fi distribuite către statele membre pe baza numărului de locuitori.

Sandra Gallina, directorul general al Departamentului de Sănătate, CE: „Dacă ai o anumită populație primești un anumit număr de vaccinuri, corespunzător proporției populației”

România are peste 19 milioane de locuitori și este a 7-a țară din Uniune după mărimea populației, așa că alocarea de vaccinuri ar trebui să fie proporțională.

Există deja un contract cu cei de la AstraZeneca, dar sunt vizate şi alte companii, tocmai pentru a asigura destule doze pentru toţi cei 446 de milioane de cetăţeni europeni.

Peter Liese, europarlamentar PPE, Germania: Avem nevoie de asigurarea chestiunilor care țin de responsabilitate. Este clar că avansăm foarte repede și dacă se va întâmpla ceva neprevăzut, bineînțeles, va trebui să împărțim riscul cu publicul și compania.

Sandra Gallina, directorul general al Departamentului de Sănătate, CE: ”Companiile sunt complet responsabile, așa că vă rog să oprim aceste acuzații de presă care conțin informații incorecte, ca să fiu diplomată. Nu e nicio schimbare. Cetățenii pot merge în instanță să-și ceară drepturile.”

Oficialul european a mai spus că fiecare stat va decide cine vor fi primii vaccinaţi, decizii care ar putea crea nemulţumiri, potrivit acesteia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult