Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Preşedintele Zelenski a sosit la Berlin. Ce va discuta cu Olaf Scholz

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit luni seară la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz şi va participa la o conferinţă privind reconstrucţia ţării sale, a anunţat el pe X, transmite AFP.

"Cancelarul Scholz şi cu mine vom discuta despre continuarea ajutorului pentru apărare, extinderea sistemului de apărare aeriană al Ucrainei şi producţia comună de arme", a scris Volodimir Zelenski pe reţeaua socială. 

Germania a autorizat recent Ucraina să folosească armele germane pentru a lovi ţinte în Rusia, ceea ce până acum a ezitat să facă, la fel ca alte ţări occidentale, de teama unei escaladări. După invazia rusă din februarie 2022, Germania şi-a abandonat poziţia tradiţional pacifistă pentru a deveni al doilea furnizor de ajutoare militare Ucrainei în termeni absoluţi, după Statele Unite. În plus, Zelenski urmează să participe marţi şi miercuri, la Berlin, la o Conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei, care reuneşte reprezentanţi ai guvernelor şi ai sectorului privat, printre care zece prim-miniştri. "Soluţiile urgente pentru sectorul energetic al Ucrainei vor fi prima noastră prioritate", a afirmat preşedintele ucrainean. "De asemenea, mă voi întâlni preşedintele federal Frank-Walter Steinmeier şi cu preşedinta Bundestagului Bärbel Bas şi voi vizita o bază militară unde se antrenează soldaţii noştri", a adăugat el. Preşedintele Zelenski urmează să meargă sâmbătă şi duminică în Elveţia pentru a participa la o "Conferinţă la nivel înalt privind pacea în Ucraina", care reuneşte peste 90 de ţări şi organizaţii, dar nu şi Rusia sau China. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult