Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele R. Moldova este apărată de două femei bodyguard. Ce antrenamente speciale fac ele. VIDEO

Maia Sandu, prima femeie președinte din istoria Republicii Moldova, este apărată de două femei bodyguard de la SPPS (Serviciul de Protecție și Pază de Stat), care fac antrenamente speciale pentru a rămâne în formă.

Pro TV Chișinău a stat de vorbă cu cele două femei din garda de corp a președintei Maia Sandu. Este vorba despre Elena și Natalia, în vârstă de 25 și, respectiv, 28 de ani.

Elena Bernevec face atletism, în special sărituri în înălțime, de la 10 ani. Ea începe ziua de muncă la ora 6 dimineața. Nu este căsătorită. Îi place lectura și plimbările. De trei ani este ofițer al Serviciului Protecție și Pază de Stat din Republica Moldova.

Natalia Repesco (28 ani) face sport de contact de 14 ani. Este campioană Europeană la sambo și spune că știe să se apere în caz de pericol. Și ea este foarte matinală. Nu este căsătorită, iar timpul liber și-l petrece cu familia și prietenii. A devenit ofițer SPPS acum trei ani.

Citește și
Maia Sandu
Maia Sandu a dizolvat Parlamentul. Alegeri anticipate în Republica Moldova, pe 11 iulie

 

Nu există nicio deosebire între antrenamentele lor și cele ale colegilor bărbați din SPPS, afirmă antrenorul celor două tinere.

Tudor Buzu, antrenor: ”Un bodygard, fie el de gen masculin, fie de gen feminin, trebuie să aibă o pregătire excelentă. Fetele, la noi practică același sport ca și băieții, și nu sunt cu nimic mai slabe.”

Natalia a acceptat să-și arate la cameră echipamentul din dotare.

Natalia Repesco, ofițer SPPS: ”Echipamentul conține un toc pentru armă, o lanternă, avem cuțit multifuncțional, avem încă un toc pentru încărcător, unul pentru stația radio. Dar când sunt niște manifestații mai mari, desigur, ea se completează.”

Cum era de așteptat, nu le lipsește niciodată arma, pe care au învățat să o mânuiască în diferite situații care se pot produce în timpul misiunii. 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult