Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Preşedintele Parlamentului din Armenia a scuipat un trecător care l-a numit „trădător”. Cum și-a motivat acesta gestul

Președintele Parlamentului armean, Alen Simonian, și-a cerut scuze pentru că a scuipat un membru al Federației Revoluționare Armene (ARF) în centrul Erevanului. Simonian ar fi recurs la acest gest pentru că bărbatul l-a numit „trădător”.

Joi, Simonian și-a cerut scuze într-o postare pe Facebook, după ce s-a confruntat cu numeroase critici și cereri de demisie.

„Îmi pare rău că am întrecut măsura”, se arată în postarea lui Simonian. „Într-adevăr, democrația implică faptul că un oficial trebuie și poate fi criticat, și de ce nu? Provocările ar putea avea loc și ele. Nu trebuie să cedăm în fața lor. Vreau să-mi cer scuze față de toți CETĂȚENII Republicii Armenia”, a mai scris Simonian pe Facebook.

Megerdichian, bărbatul care l-ar fi numit „trădător” pe președintele Parlamentului armean, nu este menționat în postare.

Bărbatul a susținut că Simonian a ordonat gărzilor sale să-l mobilizeze și apoi l-a scuipat în față, într-o zonă populară de luat masa din centrul Erevanului.

Citește și
Sofer
VIDEO. Un șofer a coborât din mașină și a scuipat un pieton care aștepta să traverseze

Multe persoane din Armenia au criticat comportamentul lui Simonian, inclusiv primul președinte al țării, Levon Ter-Petrosyan, care a cerut partidului de guvernământ să îl demită pe președintele parlamentului.

Cu toate acestea, membrii partidului de guvernământ Contractul Civil au exclus demiterea lui Simonian.

Uniunea Cetățenilor Informați, o organizație a societății civile, a depus o plângere penală cu privire la incident la procuratură, însă aceasta nu a răspuns încă la plângere și nici nu a comentat-o.

Daniel Ioannisian, un reprezentant al Uniunii Cetățenilor Informați, a declarat pentru RFE/RL că acțiunile lui Simonian ar putea fi descrise drept „huliganism” în conformitate cu codul penal din Armenia.

În 2021, Hakob Arshakian, ministrul de atunci al industriei de înaltă tehnologie din Armenia, a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce lovea cu pumnul în față un jurnalist, într-o cafenea din centrul Erevanului. Arshakian a fost numit vicepreședinte al parlamentului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult