Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele din Sri Lanka îi cere ajutorul lui Putin după ce țara a intrat în criză economică

Președintele din Sri Lanka a declarat miercuri că l-a îndemnat pe liderul rus Vladimir Putin să ajute națiunea sa insulară, aflată în plină criză economică, scrie Reuters.

În lipsă de valută din cauza gestiunii economice defectuoase și a impactului crizei COVID-19, Sri Lanka s-a chinuit să importe chiar și articolele esențiale, ceea ce a dus la o lipsă gravă de medicamente, alimente și combustibil.

„Am avut o conversație foarte productivă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin”, a spus președintele Gotabaya Rajapaksa într-un tweet, adăugând că a cerut sprijin de la Rusia pentru a importa combustibil.

Cu stocurile de benzină și motorină aproape epuizate, Sri Lanka a extins închiderea școlilor la nivel național și a cerut angajaților publici să lucreze de acasă.

Sri Lanka a cumpărat deja petrol de la Rusia pentru a trece peste criză, iar guvernul a indicat că este dispus să mai facă achiziții.

„Am convenit în unanimitate că întărirea relațiilor bilaterale în sectoare precum turismul, comerțul și cultura este esențială pentru consolidarea prieteniei pe care o împărtășesc cele două națiuni”, a spus Rajapaksa.

Premierul singalez Ranil Wickremesinghe a spus că țara este „în faliment” și că negocierile cu Fondul Monetar Internațional pentru a relansa economia „prăbușită” a țării sunt „dificile”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult