Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Bulgariei, invitatul de onoare al cancelarului Austriei la Concertul de Anul Nou de la Viena | FOTO

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a postat, pe Twitter, o fotografie în care apare alături de președintele Bulgariei, la Concertul de Anul Nou de la Viena.

După ce la finalul anului trecut, Austria a refuzat aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, cancelarul austriac Karl Nehammer, unul dintre principalii contestatari în privința celor două state, a făcut un gest surprinzător. Pe contul său de Twitter, Karl Nehammer a postat o fotografie în care apare alături de președintele Bulgariei, Rumen Radev, precizând ca acesta din urmă a aceeptat invitația sa la Concertul de Anul Nou de la Viena.

„Concertul de Anul Nou este un punct culminant cultural în Austria și inspiră milioane de oameni din întreaga lume. Mă bucur foarte mult că președintele Bulgariei, Rumen Radev, a acceptat invitația mea la Concertul de Anul Nou de la Viena”, a transmis Karl Nehammer în postarea sa.

Președintele Bulgariei a criticat decizia Austriei

Cu două săptămâni în urmă, Ruman Radev declara că „decizia de a refuza aderarea Bulgariei şi României la Schengen nu este corectă şi subminează principiile europene de solidaritate şi unitate”.

Cu ocazia discuţiei aşteptate între liderii europeni privind extinderea spaţiului Schengen, preşedintele Radev a declarat că este inacceptabilă stabilirea unor cerinţe suplimentare pentru aderare, cum ar fi legarea de tematica statului de drept, care nu fac parte din criteriile obiective de admitere.

Citește și
Karl Nehammer
Cancelarul Austriei, invitat în România de Marcel Ciolacu. PSD a publicat o scrisoare într-un ziar austriac

În legătură cu creşterea fluxului de migraţie către Europa, preşedintele a declarat că reforma eficientă a sistemului Schengen ar trebui să includă aderarea ţărilor situate la frontiera externă europeană, şi nu blocarea acestora.

„Eforturile din prima linie trebuie să fie consolidate”, a îndemnat Rumen Radev şi a declarat că „ţara noastră continuă să investească resurse financiare şi umane semnificative pentru securitatea frontierelor”. Liderul Bulgariei şi-a exprimat speranţa că problema extinderii spaţiului Schengen va continua să fie o prioritate în timpul preşedinţiei suedeze a Consiliului UE, care începe în ianuarie anul viitor, notează News.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult