Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președinta Georgiei, după alegerile parlamentare: „Nimeni nu poate răpi Georgiei viitorul său în Europa”

Your browser doesn't support HTML5 video.

După alegerile parlamentare din weekend, președinta Georgiei a lansat un apel la manifestații de amploare în stradă. Mai mult, aceasta a acuzat Rusia că a intervenit pentru a influența rezultatul scrutinului.  

Formațiunea „Visul Georgian”, condusă de un om de afaceri, a revendicat o victorie categorică, de 54 la sută. Rezultatul este diferit, însă, de sondajele făcute la ieșirea de la urne de către firme occidentale.

Liderul de la Tbilisi a vorbit despre o „fraudare masivă” a scrutinului. Și politicienii aflați în opoziție acuză un "vot furat poporului georgian" sau chiar o "lovitură de stat constituțională".

„Visul Georgia” se află de 12 ani la putere și a promovat, de-a lungul timpului, legi asemănătoare celor din Rusia. Acestea s-au îndreptat împotriva presei și ong-urilor care primesc finanțare străină.

Uniunea Europeană a răspuns la aceste acțiuni prin înghețarea negocierilor de aderare.

Citește și
Bidzina Ivanishvili
Georgia își ia adio de la Europa, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor legislative. ”Este un caz rar în lume”

Salome Zurabişvili, președinta Georgiei: „Suntem martori şi victime ale unei operaţiuni speciale ruseşti, o formă modernă de război hibrid împotriva poporului georgian. Eu nu recunosc rezultatul acestor alegeri, fiindcă aș accepta drept legitimă intervenției Rusiei, subordonarea Georgiei față de Rusia. Nu vom accepta așa ceva. Nimeni nu poate răpi Georgiei viitorul său în Europa!”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult