Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președinta Croației, criticată dur. Ce spun croații rușinați de gesturile Kolindei Grabar-Kitarovi

Gesturile de tandrețe pe care le-a avut președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarović, cu jucătorii, antrenorii și chiar președintele francez în finala Cupei Mondiale nu au fost pe placul tuturor.

Presa internațională a numit-o pe Kolinda Grabar-Kitarovi ”adevăratul star al turneului”. Liderul croat, îmbrăcat în tricoul naționalei, s-a bucurat ca un fan adevărat la goluri, a fost surprinsă în ipostaze tandre cu președintele Macrion în loja de pe Stadionul Lujniki iar apoi i-a pupat și îmbrățișat în ploaie atât pe jucătorii croați cât și pe cei francezi.

Cotidianul german Bild a numit-o ”regina finalei” iar presa internațională i-a lăudat gesturile. Acasă, în Croația, atitudinea ei mult prea prietenoasă nu a fost pe placul tuturor.

Cel mai mare taloid din Croația a criticat-o pe Kolinda Grabar-Kitarovi pentru că a promovat la Cupa Mondială din Rusia o imagine fix pe dos față de cea pe care a încercat să o insufle Zlatko Dalic, antrenorul Croației.

Cuvântul de bază al lui Zlatko Dalic pentru acest mondial a fost umilința. Modestia a fost cea care i-a caracterizat pe jucătorii croați. Apoi talentul, sacrificiul, unitatea - au reprezentat țara cu demnitate. Au fost discreți, meticuloși, moderați, fără incidente, fără circ, fără paradă - a scris 24sata.hr.

Toată lumea e de acord că jucătorii au fost adevărații ambasadori ai Croației, ei au atras simpatia întregii lumi prin comportamentul lor. Apoi a venit Kolinda și a stricat tot - mai susține tabloidul.

Președinta Croației e practic acuzată că s-a folosit de calificarea în finală pentru a-și face imagine pe spinarea echipei. Kolinda este acuzată ca a exgerat cu gesturile ei, încălcând protocolul, și s-a dat în spectacol, stricând imaginea pe care jucătorii croații au creat-o în Rusia. Un alt gest considerat neadecvat a fost momentul în care Kolinda s-a grăbit să pupe trofeul, ceea ce nici jucătorii croați nu au făcut.

”Prea multă isterie, prea multe lacrimi, prea multe sărutări, prea mulle izbucniri” a concluzionat tabloidul care a amintit și de o reacție a fostului jucător Josko Jelicic care îî condamnă pe politicienii care se folosesc de succesul echipei croate pentru a-și face imagine.” Din cauza lor suntem cea mai săracă țară din Uniunea Europeană” a spus acesta.

Reacția lui Brigitte Macron în timp ce lideri Franței și Croației se îmbrățișează în loja oficială.  Aceasta a început să râdă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult