Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presa germană: Volkswagen s-a întors de fapt în Rusia. Concernul german era cea mai mare companie străină de pe piața rusă

La începutul lunii iulie, concernul german Volkswagen a revenit efectiv pe piaţa rusă, începând să vândă maşini sub marca Jetta, scrie Die Zeit.

Marca Jetta este o reproiectare a modelelor originale create inițial pentru China. Sunt produse din componente germane de concernul chinez FAW. Jetta au fost importate de mult în Rusia în cadrul unui program de „import paralel”, dar în urmă cu câteva săptămâni Jetta Motors, conform Die Zeit, a informat presa de afaceri rusă despre lansarea oficială.

Formal, Jetta este furnizată Rusiei de către FAW, cu toate acestea, subliniază Die Zeit, „nu pare foarte plauzibil” că acest lucru ar fi posibil fără știrea părții germane.

Volkswagen însuși a spus că nu știe nimic despre afaceri în Rusia.

Volkswagen și-a anunțat retragerea din Rusia la doar câteva săptămâni după ce a început invazia pe scară largă a Ucrainei. Un an mai târziu, compania și-a vândut fabrica din Kaluga pentru 160 de milioane de euro.

Înainte de începerea războiului, concernul german, conform Forbes, era cea mai mare companie străină de pe piața rusă.

Patru mii de angajați lucrau pentru Volkswagen în Rusia, iar investițiile concernului german în producție s-au ridicat la două miliarde de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult