Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presa din Ungaria este speriată de explozia cazurilor medicale de la vecinii români: „Infecția se răspândește agresiv”

Numărul tot mai mare de persoane infectate cu Covid-19 din România îi îngrijorează pe maghiari. În presa din Ungaria au apărut mai multe articole legate de situația din țara noastră.

Ziariștii maghiari notează că „infecția se răspândește agresiv” și numărul de români infectați cu coronavirus s-a dublat într-o singură săptămână.

Ziariștii de la Portfolio citează datele Institutului Național de Sănătate Publică, care explică situația prin apariția unui nou subtip al tulpinii omicron.

În ultima săptămână, în România au fost identificate 1.256 de noi infecții, ceea ce reprezintă o creștere de 82% față de săptămâna anterioară, a transmis INSP, citat de News.ro.

În comunicat, cinci decese sunt atribuite Covid-ului, însă toate victimele sufereau și de alte boli. Trei dintre acestea au fost vaccinate împotriva coronavirusului.

Citește și
vaccin covid
Câte vaccinuri Covid mai are România în depozite. Rafila: ”7 milioane de doze au fost distruse”

Preluând informații de la instituțiile și publicațiile din România, jurnaliștii maghiari observă faptul că majoritatea românilor care sunt diagnosticați cu Covid-19 în ultima perioadă sunt pacienți care au și boli cronice sau persoane în vârstă care cer ajutorul medicilor din cauza unor forme moderat severe sau chiar severe ale bolii și au nevoie de tratament special.

Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 este pusă pe seama subvariantei JN1 a tulpinei omicron. Aceasta duce la o creștere a numărului de persoane infectate.

Cu toate acestea, nu există dovezi care să sugereze că ar putea fi mai periculoasă decât formele anterioare ale coronavirusului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult