Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presa din Italia: Poveștile sfâșietoare de viață ale victimelor accidentului de autobuz de la Mestre, soldat cu 21 de morți

Presa din Italia prezintă poveștile de viață ale victimelor tragicului accident petrecut, marți, la Mestre. Sunt și patru români între cei 21 de pasageri morți.  

O familie de români a fost spulberată, o proaspătă mireasă şi-a pierdut viaţa în timp ce soţul ei cu care venise pentru luna de miere la Veneţia este la terapie intensivă, o fetiţă de numai un an şi cinci luni şi-a găsit sfârşitul, la fel şi o alta de zece ani din Ucraina.

Presa din Italia prezintă câteva dintre poveştile sfâşietoare ale victimelor accidentului de autobuz, de marţi seară, de la Mestre, soldat cu 21 de morţi.

„O familie de români a fost spulberată. Durerea se adaugă la durere pe măsură ce descoperim poveştile şi legăturile dintre oamenii care au căzut victime ale tragediei autobuzului din Mestre. Printre cei care şi-au pierdut viaţa se numără şi familia Ogrezeanu. Tată, mamă şi două fiice, toţi cetăţeni români. Părinţii, însă, se mutaseră în Germania pentru muncă”, scrie leggo.it, conform News.ro.

Soţul şi soţia proveneau din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Citește și
accident venetia
„A ieșit complet de pe șosea, a zburat de pe pod”. Unde mergeau românii care au murit în accidentul de la Veneția

Ei părăsiseră ţara cu ceva timp în urmă, în căutarea unei vieţi mai bune, şi se stabiliseră în Germania, unde îşi găsiseră un loc de muncă şi unde îşi aveau reşedinţa. Acest lucru i-a indus în eroare pe salvatori şi pe autorităţile italiene, care i-au confundat cu cetăţeni germani şi au anunţat iniţial că niciun român nu a fost implicat în accident, precizează leggo.it.

Din Germania, familia Ogrezeanu plecase în vacanţă în Italia, iar, marţi, se întorcea cu autocarul după o vizită la Veneţia. Trupurile lor se află acum la morga spitalului din Mestre şi vor fi repatriate imediat ce autorităţile române, de comun acord cu cele italiene, vor decide acest lucru. Rudele lor au venit în Italia pentru a le identifica, menţionează publicaţia italiană.

Micuţa Charlotte Frommherz, în vârstă de un an şi cinci luni, din Germania. Sau Daria Lomakina, o fetiţă ucraineană de 10 ani. Apoi familia Ogrezeanu, toţi români: Aurora Maria, 8 ani, Georgiana Elena, 13 ani, Mihaela Loredana, 42 de ani, şi Mircea Gabriel, 45 de ani, ultimii doi probabil părinţii - sunt câteva dintre numele victmelor accidentului, care încă trebuie luate sub o anumită rezervă, întrucât reconstituirea identităţilor de către rude este în continuare dificilă, scrie şi ziarul italian Corriere della Sera.

Identificarea victimelor, dificilă și dureroasă

„Morga Spitalului Angel este o clădire săpată într-un versant, la aproximativ trei sute de metri de intrarea la Urgenţe. Toate cele 21 de cadavre ale victimelor accidentului de la Mestre se află aici, în şirul de camere mortuare vizibile de la distanţă printr-o fereastră mare. Accesul se face pe o mică alee ce porneşte de la o peluză îngrijită. Aici, în jurul orei 19.00, când cerul de deasupra localităţii Marghera se întuneca deja, apar rudele unora dintre victime. Sunt şase dintre ele, bărbaţi şi femei între 30 şi 60 de ani, şi trebuie să fi ajuns aici în grabă, pentru că sunt îmbrăcaţi în bermude, tricouri şi poartă şlapi şi saboţi. Vin din Europa de Est, greu de stabilit de unde. Însoţiţi de doi psihologi intră în morgă. Apoi dispar din peisaj. După cinci minute, una dintre femei, probabil cea mai în vârstă, reapare pe coridor, susţinută de un bărbat. Amândoi plâng, ea ţipă. El o ţine în braţe. Apoi se întorc la morgă”, relatează Corriere della Sera în reportajul său.

Seara, toate victimele au fost identificate.

Cine sunt victimele care au decedat

În afară de Alberto Rizzotto, bărbatul de 40 de ani din Treviso care conducea autobuzul, se ştie că, printre cei 21 de morţi, se aflau şi nouă ucraineni: două fetiţe de 10 ani, o alta de 12 ani, o tânără şi un tânăr de 20 de ani, un bărbat de 33 de ani, un altul de 70 de ani, un alt bărbat de 70 de ani şi soţia lui, moldoveanca Tetiana Beskorovainova, de 69 de ani. Toţi aveau paşapoarte ucrainene.

Apoi, mai sunt cei patru români din familia Ogrezeanu.

Încă doi germani, o femeie de 32 şi un bărbat de 28 de ani, plus micuţa Charlotte.

Şi doi portughezi au murit: o femeie de 56 de ani şi un bărbat de 58 de ani.

O croată de 26 de ani şi o sud-africană de 58 de ani încheie lista victimelor. Aceasta din urmă sosise la Veneţia împreună cu două prietene. marţi dimineaţă. „Annette a decis să facă un tur al Veneţiei cu autobuzul. Noi am preferat să rămânem în bungalow, deoarece eram foarte obosite”, au povestit ele. Când prietena lor nu s-a mai întors, s-au îngrijorat şi apoi, uitându-se la televizor, şi-am dat seama că se întâmplase ceva grav.

Identificarea vicrimelor a fost o sarcină dificilă, scrie Corriere della Sera. Marţi seară, salvatorii au extras din autobuzul în flăcări trupuri carbonizate şi mutilate. „Multe dintre victime”, a explicat procurorul din Veneţia, Bruno Cherchi, „nu aveau asupra lor documentele”, deoarece ajunseseră la Veneţia pentru o excursie care nu presupunea vizite speciale.

Ajutorul a sosit la morgă din partea puţinilor membri ai familiilor, care au sosit miercuri. Iar cei care au fost acolo au spus că a fost sfâşietor.

O poveste de dragoste care s-a sfârșit prea devreme

Antonela Perkovic, tânăra croată, se afla în luna de miere cu soţul ei, Marko Bakovic. Căsătoriţi în urmă cu 20 de zile, cei doi aleseseră Veneţia ca punct de oprire pentru luna de miere. Soţul ei a fost rănit şi se află într-un spital din Veneto, la terapie intensivă. Ziarul Index a publicat o serie de detalii care fac povestea şi mai dramatică. Cuplul se căsătorise în urmă cu trei săptămâni la Split. Femeia, se arată în articol, era însărcinată.

Cuplul ajunsese marţi la Veneţia şi, în jurul orei 19.30, se urcase în autobuzul electric care plecase din Tronchetto, Veneţia, şi se îndrepta spre campingul Hu din Marghera, unde tinerii căsătoriţi urmau să îşi petreacă o parte din luna de miere. Potrivit Tgcom24, starea bărbatului de 25 de ani se îmbunătăţeşte şi probabil va fi mutat de la terapie intensivă. Încă nu ştie că soţia lui nu mai e.

Un șofer mândru de cursa pe care o făcea

Il Giornale di Vicenza scrie despre şoferul autobuzului, Alberto Rizzotto, şi ultimul său mesaj lăsat pe Facebook cu o oră şi jumătate înainte de tragedie: „Shuttle to Venice” (Cursă la Veneţia). Ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta pentru bărbatul de 40 de ani de la volanul autobuzului electric pe care l-a inaugurat cu doar un an în urmă. În schimb, numele lui este acum pe lista celor 21 de victime. Primul său contract de muncă data din 2014 cu societatea La Linea - astăzi principalul grup privat de transport rutier de persoane din regiunea Veneto. Aceasta, la rândul său, închiriase autobuzul de la societatea Martini pentru a face curse între Veneţia şi campingul din Marghera, unde era cazat un grup de turişti.

Alberto era un şofer experimentat şi avea o stare de sănătate bună, aşa cum a confirmat ultimul său examen medical efectuat în urmă cu un an. Ce s-a întâmplat pentru a explica derapajul progresiv al vehiculului său spre dreapta, până când acesta a smuls parapetul de protecţie şi a zburat de pe pasajului suprateran, rămâne un mister pe care poate doar autopsia îl va putea clarifica. Massimo Fiorese, directorul general al La Linea, exclude categoric ca şoferul să fi adormit: „Îşi începuse tura doar cu două ore înainte. Singura ipoteză plauzibilă, spune el, rămâne cea a unei boli”.

Frații care și-au pierdut mama

Printre victimele prinse în flăcările şi resturile autobuzului, Charlotte Nima Frommherz, fetiţa germană în vârstă de un an şi jumătate, este cea mai mică. De asemenea, printre cei foarte tineri se numără şi adolescentele Daria Lomakina, Anastasia Morozova, din Ucraina, şi româncele Aurora Maria Ogrezeanu şi Georgiana Elena Ogrezeanu.

Mulţi dintre răniţi sunt rude ale victimelor. O pereche de fraţi, de trei şi 13 ani, spitalizaţi la Treviso, şi-au pierdut mama, în timp ce partenerul femeii s-ar afla printre cei spitalizaţi.

În spital, pe lângă ei, mai sunt internaţi alţi doi germani. Cel puţin şase dintre răniţi sunt ucraineni. Mai sunt un francez, doi spanioli, un rus şi un cetăţean al Emiratelor Arabe. Unii se aflau împreună în vacanţă, alţii nu se cunoşteau şi au fost uniţi doar de soartă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult