Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presa din Ardeal a lui Viktor Orbán se prăbușește. Câți bani a investit Budapesta în presa din România

Guvernul de la Budapesta nu va mai finanța presa de limba maghiară din România după ce timp ce cinci ani a pompat în ziare și radiouri din Ardeal peste 20 de milioane de euro, scrie Europa Liberă.  

Decizia vine pe fondul crizei economice din Ungaria. Aproape trei sferturi din ziariștii maghiari de la publicațiile din România finanțate de guvernul de la Budapesta vor fi disponibilizați de la 1 ianuarie 2023, informează Transtelex.ro, filiala românească a principalului site independent din Ungaria. Ar fi vorba de sute de persoane, potrivit unor informații obținute de Europa Liberă.

Informația privind concedierile în masă este confirmată și de ziarul independent Atlatszo Erdely, din Cluj, care anunțase de mai multe luni scăderea continuă a finanțărilor de la Budapesta către presa maghiară.

Transtelex susține că reprezentanții holdingului media finanțat din banii contribuabililor maghiari, reunit sub umbrela Asociația pentru Spațiul Media Transilvan, nu a reușit să facă viabilă investiția venită de la Budapesta, așa că disponibilizările sunt inerente.

Citește articolul integral AICI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult