Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Preot, la înmormântarea unui soldat rus mort în războiul din Ucraina: Un războinic al lui Hristos, a luptat cu sataniștii

Un soldat rus mort în războiul din Ucraina a fost prezentat de preot la slujba sa de înmormântare ca fiind ”un războinic al lui Hristos”, care ”a luptat împotriva spiritelor satanice, naziștii ucraineni”.  

Preotul care a oficiat într-o suburbie a orașului rus Voronej slujba de înmormântare a lui Kirill Uliașev, un parașutist de 21 de ani din cadrul forțelor militare ruse care au invadat Ucraina pe 24 februarie, este un nostalgic al URSS și s-a întâlnit personal cu Vladimir Putin, scrie The Moscow Times.

Imagini inedite de la înmormântare, deopotrivă pitorești și emoționante, pot fi văzute AICI.

Câteva zeci de oameni s-au adunat la biserică pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre miile de militari ruși care au pierit până acum în războiul căruia Moscova îi spune ”operațiunea militară specială” din Ucraina.

„Kirill este aici ca un războinic al lui Hristos”, și-a început preotul slujba. „A luptat împotriva spiritelor rele, satanice: naziștii ucraineni, creați de corporații multinaționale americane”, a mai spus părintele Ghenadi Zaridze, o celebritate locală în Voronej.

Citește și
Marina Ovsiannikova
Ziarista rusă Marina Ovsiannikova: Societatea în Rusia, împărțită în două. Propaganda de stat le-a spălat creierele

La slujbele de duminică, limuzine Maybach și Rolls Royce aparținând elitei loiale se aliniază în fața bisericii sale de la marginea orașului.

Preot: ”Distrugerea URSS a fost o mare înșelăciune, tot ce a fost construit după 1990 este o minciună”

Potrivit jurnaliştilor locali, în ziua de Crăciun a anului 2015, preotului i s-a acordat o întâlnire personală cu preşedintele Vladimir Putin, care se afla în vizită în oraş.

„Distrugerea U.R.S.S. a fost o mare înșelăciune asupra rușilor”, a continuat preotul. „Nu a existat nicio lege prin care republicile să fie dizolvate. Tot ce a fost construit după 1990 este o minciună. Toate acestea vor ieși la lumină în curând și veți ști asta”, a mai spus acesta într-un discurs care a ținut 20 de minute.

Majoritatea celor din interiorul bisericii erau colegi de clasă ai lui Uliașev, tineri de până la 22 de ani, precum și rude și soldați.

Părinților lui Kirill, care plângeau agățându-se de capacul sicriului de zinc, le-a spus: ”Vă rog, nu. Nu mai e nimic de care să te agăți”.

Cu patru zile înainte de înmormântare, pe 12 martie, un comandant militar sosise la casa familiei Uliașev pentru a le raporta că fiul lor a murit în Ucraina.

Potrivit documentelor, Kirill Uliașev murise cu două săptămâni mai devreme, pe 27 februarie – a treia zi a „operațiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina – din cauza rănilor provocate de o mină.

Cadavrul lui Kirill era atât de mutilat, încât părinții nu au avut voie să deschidă sicriul

Rămășițele tânărului au fost aduse acasă la Voronej într-un sicriu de zinc pe 15 martie, iar corpul său era atât de grav mutilat, încât până și părinților lui li s-a interzis să deschidă sicriul.

„Cum poți fi sigur că este el? Ni s-a spus să acceptăm că nu mai este”, a spus Ira Fedorova, prietena lui Kirill, în vârstă de 20 de ani.

La fel ca mulți tineri ruși, Kirill se alăturase armatei ca recrut. După două luni de serviciu militar, s-a angajat ca soldat profesionist în Divizia de asalt aerian a 76-a, cunoscută ca Parașutiștii Pskov.

La mijlocul lunii februarie, Kirill și tovarășii săi au fost trimiși la granița cu Ucraina, aparent pentru exerciții. Acolo, bărbaților le-au fost luate telefoanele, permițându-le să-și sune rudele doar ocazional.

Pe 26 februarie, Kirill a scris familiei sale din pădurile de la nord de Kiev, spunându-le că totul este în regulă. A doua zi era mort, ucis în apropierea capitalei ucrainene.

”A murit eroic într-o luptă a binelui împotriva răului”

O coloană lungă cu un camion funerar, un camion militar și câteva mașini ale localnicilor au condus de-a lungul străzii principale cu gropi a satului până la Casa de Cultură locală, unde primarul Anatoly Kokin, în vârstă de 66 de ani, și șeful districtului, 42 de ani -fostul ofițer FSB Dmitri Maslov, au rostit elogii peste sicriu.

În Casa de Cultură, o locație din epoca sovietică în care odată se țineau dansuri și concerte, sicriul zăcea într-o sală spațioasă.

Oficialii locali și-au ținut discursurile și și-au exprimat condoleanțe familiei lui Kirill, bunicii, mamei, tatălui și surorii lui, toți așezați lângă sicriu. Bunica soldatului mort bocea.

„Dragi rude, cu toții îi aducem condoleanțe eroului nostru, Kirill, și înțelegem că niciun cuvânt nu poate consola durerea pe care o trăim. Astăzi, mii de compatrioți deplâng alături de noi. A rămas fidel datoriei sale militare până la capăt și a murit eroic nu în război cu Ucraina, nu în război cu armata ucraineană, ci într-o luptă a binelui împotriva răului. El a făcut totul pentru a se asigura că binele a câștigat în această lume. Închină-te adânc în fața veșnicei lui amintiri; odihnește-te în pace, frate”, a spus Maslov, șeful districtului Novousmansky.

„Întâlnim un tânăr minunat care a murit într-un război care se duce pentru a ne apăra țara de răul pe care bunicii noștri nu l-au terminat în timpul Marelui Război Patriotic”, a spus comisarul militar de raion.

Bereta albastră, singurul lucru care a mai rămas familiei după el

Aproximativ 50 de oameni au pus garoafe roșii deasupra sicriului. După aceea, cadavrul a fost încărcat din nou în mașină funerară și dus la cimitir.

Groapa fusese pregătită pentru Kirill chiar la marginea cimitirului. Oamenii s-au înghesuit pe un mic petic de pământ, alături de o trupă militară pregătită pentru ceremonie.

Un ofițer în vârstă de 30 de ani din brigada aeriană a lui Ulișev a apărut și le-a povestit din nou circumstanțele morții tânărului celor îndoliați.

„Kirill a murit în satul Bucha, lângă Kiev. Grupul lor a efectuat o misiune de luptă și i-a întâlnit pe naziști. Soldații și-au îndeplinit sarcina pe deplin. Din păcate, în această bătălie ne-am pierdut fratele parașutist, tovarășul nostru. Numele lui va fi imortalizat. Prin decret prezidențial, pentru curaj și vitejie arătate în luptă, Kirill Alexandrovich a primit Ordinul Curajului, postum”, a spus ofițerul.

Rudele lui Kirill s-au adunat în jurul sicriului său. Bunica lui încă plângea, înfășurându-și mâinile în jurul cutiei de zinc. Familia a început să o tragă departe. În timp ce trupa a intonat imnul național al Rusiei, sicriul a fost coborât încet în pământ.

Un șir de cadeți au tras un salut de la Kalashnikov-urile lor. Bărbații au aruncat pământ în groapa proaspăt săpată, au îngrămădit zeci de coroane de flori pe mormânt și au ridicat o cruce de lemn cu portretul unui tânăr subțire în beretă de parașutist.

Bereta albastră de paradă a lui Kirill a fost dăruită mamei sale. A fost singurul lucru care i-a rămas de la fiul ei după plecarea lui la exerciții în februarie.

Praznic tradițional, plătit de primărie

Primarul a anunțat că toată lumea poate merge la o cafenea pentru o cină comemorativă, plătită de administrația locală. Cafeneaua de pe marginea drumului era o clădire mică, din cărămidă roșie, la intrarea în sat.

Purtând numele „Prestige”, interiorul său a fost amenajat cu un decor ieftin, kitchos. Mesele lungi din sală erau pline cu gustări: pui, fructe, vin, vodcă și kutya — terci de cereale cu stafide — un fel de mâncare servit în mod tradițional la înmormântările rusești.

Bărbații în vârstă de 50 și 60 de ani vorbesc despre evenimentele din Ucraina. Pentru unii, a fost o amintire a propriei tinereți, când sicriele băieților locali uciși în Afganistan au început să sosească înapoi în sat.

Bărbații stau și se relaxează la masă. Cineva toarnă vodcă în tăcere. Erau parașutiști din brigada lui Kirill, rudele lui și tineri. Aceștia din urmă stau tăcuți, uitându-se unul la altul.

„Este un sentiment foarte ciudat”, spune Lada, în vârstă de 21 de ani. „Nu am fost niciodată la o veghe înconjurată de toți prietenii mei până acum.”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult