Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Moon: Trump merită lăudat pentru intermedierea dialogului coreean

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat că omologul său american, Donald Trump, "merită să fie lăudat" pentru că a mijlocit discuţiile la nivel înalt dintre Coreea de Sud şi cea de Nord.

Dialogul la niveil înalt, care a avut loc marţi, a fost primul purtat în ultimii doi ani şi a dus la anunţul conform căruia Coreea de Nord va trimite o delegaţie la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, din Coreea de Sud, care se vor dispua în luna februarie. Moon a precizat că a vrut să îi arate lui Trump recunoştinţa sa, conform BBC

Preşedintele Statelor Unite a scris, pe Twitter, că în urmă cu o săptămână el a adus în discuţie ideea de dialog între cele două ţări. Miercuri, Moon a declarat: "Cred că preşedintele Trump merită aprecierile noastre pentru că a intermediat discuţiile dintre cele două ţări."

Miercuri, un reprezentant nord-coreean a ajuns la sediul Comitetului Olimpic Internaţional din Elveţia, pentru a oficializa acordul de trimitere a sportivilor nord-coreeni la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018.

Ministerul rus de Interne a salutat acest acord survenit în urma negocierilor asupra problemelor militare. "Sperăm că odată cu implementarea acestui acord, tensiunile din Pensiula Coreeană se vor diminua şi stabilitatea din zonă va crește", a mai precizat ministerul rus.   

Citește și
trump
Polemici aprinse în SUA privind sănătatea mentală a președintelui Donald Trump

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult