Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea a doi români care s-au mutat cu cei 8 copii ai lor într-o casă abandonată din Franța. Proprietarii au chemat poliția

Doi români și cei opt copii ai lor au pătruns într-o casă veche, neocupată, din orașul francez Poitiers, s-au adăpostit în ea și au început să o renoveze. Ulterior, însă, proprietarii au chemat poliția, scrie La Nouvelle République.

„Am venit în Franța acum 18 ani, pentru a avea o viață mai bună”, a mărturisit Călin, tatăl celor opt copii. "Am trăit și am lucrat în Paris timp de zece ani. Apoi am venit la Poitiers, pentru că am cunoscut oameni de aici."

El s-a angajat la spații verzi și a asigurat un acoperiș deasupra capului familiei sale, plătind o chirie corespunzătoare.

Contractul, însă, i-a expirat, iar cuplul și copiii lor, din lipsă de bani, s-au refugiat în duba familiei, dormind într-o parcare de lângă un parc din Poitiers. Cei doi au ajuns să locuiască într-o casă veche, părăsită, după ce un trecător i-a observat și le-a arătat-o. Fără să stea pe gânduri, familia s-a dus acolo și a împins ușa de la intrare închisă mai mult de formă.

„Am descoperit o casă într-o stare tristă, plină de praf și păianjeni uriași”, își amintește Monica, partenera lui Călin.

Citește și
postas
Poștașii au început să transmită din ușă în ușă amnistia fiscală de la ANAF. Ce trebuie să facă peste 800.000 de români

„Copiii s-au acomodat repede, dar a trebuit să le explicăm situația, că aceasta nu este casa noastră!”, a mai povestit Călin.

Cu toate acestea, bărbatul de 34 de ani decide să-și mute familia acolo și să renoveze locuința.

„Copiii au lucrat cu mine. Ne-am distrat foarte mult”, a mărturisit Călin.

Însă ulterior, proprietarii au aflat și au alertat autoritățile. Au mers la locuință însoțiți de poliție, apoi de un executor judecătoresc pentru a constata ocupația ilegală.

„Le-am explicat situația noastră. Proprietarii ne-au ascultat și înțeles”, a mai spus bărbatul de 34 de ani.

Familia de români a rămas în cele din urmă în casă, iar în doar două luni, fața casei s-a schimbat semnificativ. Aproape toate camerele au fost refăcute. S-au făcut chiar donații familiei pentru schimbarea întregii rețele electrice.

„Am încheiat un contract pe numele meu pentru energie electrică și apă”, a povestit Călin, care își dedică toate economiile confortului copiilor săi.

Copiii merg la școală, iar Calin visează la un nou loc de muncă. El este gata să „facă orice” pentru a-și recâștiga independența financiară. Vrea să-și închirieze legal o locuință și să o returneze pe cea din Poitiers, construită în 1928, proprietarului de drept.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult