Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Postarea lui Elon Musk pentru care a intrat în atenția Secret Service. Ce a spus despre uciderea lui Biden

Elon Musk a intrat în atenția Secret Service după o postare ștearsă între timp de pe rețeaua sa X, în care constata ironic că nimeni nu încearcă să-i asasineze pe Joe Biden și Kamala Harris.

Secret Service din SUA, structura care asigură protecţia celor mai înalţi demnitari americani, a anunţat luni că este la curent cu o postare a miliardarului Elon Musk pe platforma socială X, prin care acesta îşi pune întrebări în legătură cu absenţa unor tentative de asasinat asupra preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris, relatează Reuters.

Magnatul în domeniul tehnologiilor Elon Musk, care deţine platforma X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, a publicat postarea după ce un bărbat suspectat că plănuia să-l asasineze pe candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, pe terenul acestuia de golf din West Palm Beach, a fost arestat duminică.

Un susţinător al lui Trump şi CEO al Tesla, Musk a scris duminică pe X: "Şi nimeni nici măcar nu încearcă să-i asasineze pe Biden/Kamala", o postare încheiată cu un emoji cu o sprânceană ridicată.

El a fost criticat imediat de utilizatorii X, care s-au declarat îngrijoraţi de faptul că postarea sa adresată celor aproape 200 de milioane de urmăritori ar putea incita la violenţă împotriva lui Biden şi Harris.

Citește și
donald trump
Ce se întâmplă dacă un candidat la președinția Statelor Unite moare. Cine îi ia locul

Musk a şters postarea, însă Secret Service, însărcinat să protejeze actualii şi foştii preşedinţi, vicepreşedinţi şi alţi importanţi oficiali americani, a afirmat că ştie despre această situaţie.

”Secret Service investighează toate amenințările legate de persoanele protejate”

"Secret Service este la curent cu postarea lui Elon Musk de pe reţelele sociale şi, ca o chestiune de practică, nu comentăm ceva ce implică informaţii legate de protecţie", a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei pentru Reuters, printr-un e-mail.

"Putem spune, totuşi, că Secret Service investighează toate ameninţările legate de persoanele protejate", a mai spus el.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să precizeze dacă agenţia a luat legătura cu Musk, care a părut să sugereze în postările pe care le-a făcut ulterior că a fost vorba despre o glumă.

Casa Albă a reacţionat şi l-a criticat pe Musk pentru postarea sa.

"Violenţa ar trebui doar condamnată, niciodată încurajată sau să se glumească în legătură cu ea. Această retorică este iresponsabilă", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult