Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Posibila cauză a decesului reginei Elisabeta a II-a. Apropiat al prințului Philip vorbește despre boala de care suferea

Gyles Brandreth, un prieten al Prințului Philip, a vorbit despre cauza decesului reginei Elisabeta a II-a în cartea sa încă nelansată, intitulată „Elizabeth: An Intimate Portrait”.  

Apropiatul prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, susține că suverana Marii Britanii ar fi suferit de cancer, boală cu care monahul s-ar fi luptat în ultimul an de viață.

„Am auzit că regina are o formă de mielom – cancer de măduvă osoasă – care ar explica oboseala și pierderea în greutate și acele probleme de mobilitate despre care ni s-a spus adesea în ultimul an. Cel mai frecvent simptom al mielomului este durerea osoasa, mai ales la nivelul pelvisului si spatelui inferior, iar mielomul multiplu este o boală care afectează adesea persoanele în vârstă”, a afirmat Gyles Brandreth, conform Daily Star.

Acesta mai susține că regina își propusese să rămână activă după moartea prințului Philip, care s-a stins din viață în aprilie 2021.

„În prezent nu există un remediu cunoscut, dar tratamentul - inclusiv medicamente care ajută la reglarea sistemului imunitar și medicamente care ajută la prevenirea slăbirii oaselor - poate reduce severitatea simptomelor și poate prelungi supraviețuirea pacientului cu luni de zile sauchiar până la doi, trei ani", a mai adăugat acesta.

Citește și
boris johnson, regina elisabeta
Cum a dejucat Regina Elisabeta, în vară, un „complot” al lui Boris Johnson

În ultimele sale apariții publice, regina Elisabeta a II-a arăta tot mai fragilă, fiind vizibil că pierduse considerabil în greutate. Monarhul a renunțat la multe dintre îndatoririle publice în ultima parte a vieții, Palatul Buckingham invocând de fiecare dată „probleme de mobilitate”. De asemenea, regina folosea un baston pentru a se deplasa în public.

Brandreth mai spune că regina suferea de „crize de energie scăzută”, 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult