Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Portretul reginei Elisabeta a II-a, proiectat pe Opera din Sydney, una din cele mai celebre clădiri din lume | GALERIE FOTO

Portretul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost proiectat pe clădirea Operei din Sydney.

Acesta reprezintă un gest de respect pentru suverană, care a fost și regină a Australiei.

Regina Elisabeta a II-a a fost și șefa Australiei, dar și a altor 13 state din afara Marii Britanii: Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis. Rolul ei a fost doar ceremonial.

Premierul Australiei, Anthony Albanese, a depus, sâmbătă, o coroană de flori la sediul Parlamentului din Canberra. Acesta a spus că australienii au suferit o "pierdere imensă" prin moartea reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a murit, joi, 8 septembrie, la Castelul Balmoral din Scoţia, punând capăt celei mai lungi domnii din istoria Marii Britanii.

Citește și
La încoronarea sa, Regele Charles al III-lea și-a adus aminte ziua în care mama sa devenea regină: ”Exersa să poarte coroana”
La încoronarea sa, Regele Charles al III-lea și-a adus aminte ziua în care mama sa devenea regină: ”Exersa să poarte coroana”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult