Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polonia va construi buncăre și va săpa tranșee la granița cu Rusia și Belarus. Anunț al ministrului polonez al Apărării

Polonia continuă procesul de întărire a apărării teritoriului din apropierea graniței cu Federația Rusă și Belarus. Iar asta include, în special, construirea de buncăre.

Acest lucru a fost declarat de ministrul apărării din Polonia, Władysław Kosiniak-Kamysz, potrivit Radio ZET, citat de Odessa Journal.

Oficialul a fost întrebat dacă Polonia ar trebui să înceapă să construiască buncăre, să sape șanțuri și tranșee la granița cu Belarus și Rusia.

El a răspuns afirmativ și a anunțat că Polonia pregătește un plan pentru construirea de buncăre și săparea de tranșee. De asemenea, a subliniat faptul că Polonia își consolidează deja frontiera.

"Reparăm și consolidăm barajul, există un grup militar în Voievodatul Podlaskie. În voievodatele Lublin, Masovia și Warmian-Masuria avem armata și există forțe aliate", a declarat el, adăugând că sunt în curs de desfășurare lucrări cuprinzătoare.

Citește și
hacker
Polonia anunţă că a fost şi ea vizată de atacuri cibernetice ale Rusiei. Condamnă ferm „activităţile inacceptabile”

După invazia Ucrainei, conducerea poloneză a devenit foarte preocupată de propria securitate și a anunțat planuri de consolidare a apărării frontierelor cu Rusia și Belarus.

Anul trecut, Polonia a decis să își consolideze granița cu Belarus, dar la acel moment, motivul a fost prezența mercenarilor PMC Wagner.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult