Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițiștii americani nu știu nici acum unde se află rezervistul bolnav psihic care a ucis 18 oameni. Orașe întregi închise

Your browser doesn't support HTML5 video.

Continuă căutările rezervistului american care a ucis 18 oameni și a rănit 13, într-un atac armat petrecut în statul american Maine. Poliția a anunțat că scafandrii au căutat inclusiv în apropierea docurilor unde a fost găsită mașina suspectului.  

Peste noapte, zeci de polițiști și agenți FBI au descins la o casă aflată într-o localitate învecinată orașului Lewiston, unde Robert Card a ucis 18 oameni și a rănit alți 13 la o sală de bowling și într-un local. I-au strigat prin megafoane suspectului să se predea, numai că nu era acolo.

Forțe impresionante îl caută de două zile. Școlile au rămas închise și oamenilor li s-a cerut să râmână în case chiar și la 80 de kilometri distanță de scena atacului armat.

Mike Sauschuck, comisar poliția din Maine: ”Pe numele domnului Card a fost emis un mandat de arestare pentru omor”.

Anchetatori au stabilit că își procurase arma automată cu care a comis masacrul înainte să fie internat într-o clinică de psihiatrie, astă-vară, timp de două săptămâni. Vecinii știau că are probleme psihice, dar nu îl credeau în stare de așa ceva.

Citește și
atacator hamburg
Atacatorul din Hamburg: trăgător de elită și fost membru al Martorilor lui Iehova. Poliția știa de el, dar nu a făcut nimic

”E o familie de oameni buni. Robert era cel care avea probleme mentale de o vreme. Dar nu părea a fi în stare să facă așa ceva. Când am auzit la știri de el, am fost de-a dreptul șocat”.

Card a ucis 18 oameni după ce a atacat cu o armă automată o sală de bowling și un restaurant. Leroy și-a pierdut fiul în acest atac. 

Leroy Walker, tatăl uneia dintre victime: ”Când ți se întâmplă așa ceva, parcă rămâi gol pe dinăuntru”.

Joseph Walker era managerul localului atacat și luase un cuțit pentru a încerca să-l omoare pe atacator.

Leroy Walker: ”A încercat să salveze vieți, dar și-a pierdut-o pe a lui”.

Școlile și magazinele închise în mai multe localități

Bobbi își plânge sora mult iubită. Femeia a fost ucisă în timp ce apela numărul de urgență.

Bobbi Nichols: ”A sunat la 911 pentru a-i salva pe ceilalți, și-a pierdut viața fiindcă a făcut asta. Sora mea e o eroină”.

Sora ei, în schimb, a reușit să iasă din clădirea în care atacatorul trăgea.

Bobbi Nichols: ”Am pierdut-o din priviri (pe sora mea), toată lumea fugea și am fost prinsă în îmbulzeală. Am fugit și nu m-am mai oprit”.

Tricia, în vârstă de 53 de ani, a fost ucisă în timp ce juca bowling. Iar Brian, de 40 de ani, a fost împușcat mortal în restaurant.

Imediat după atac și în timpul căutărilor, autoritățile au impus măsuri draconice la Lewiston și în localitățile învecinate: au închis școli, cabinete medicale și magazine alimentare.

Janet Mills, guvernatoarea statului Maine: ”Poliția i-a sfătuit pe cei care locuiesc în statul Maine să nu se apropie de el sub nicio formă".

Oamenilor li s-a cerut să rămână în case, cu ușile încuiate, și să anunțe orice activitate suspectă.

Polițistă: ”Te sfătuiesc să pleci! Avem un trăgător activ și nu știm unde se află exact".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult