Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poliția indiană a demolat casa unui bărbat acuzat că a urinat pe un tânăr indigen

Autoritățile indiene au demolat miercuri casa unui bărbat acuzat că a urinat în mod public pe un membru al unei comunități tribale, după ce filmările cu presupusul atac au stârnit condamnarea publică, scrie The Guardian.

Un videoclip distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare părea să-l arate pe Pravesh Shukla urinând pe tânăra sa victimă pe o stradă întunecată din districtul central Sidhi, în timp ce fuma o țigară. Atacul a avut loc anul trecut, dar a intrat în atenția publicului abia în această săptămână.

Poliția locală a spus că Shukla a fost arestat și acuzat pentru acest atac. Ar putea fi amendat și condamnat la închisoare pentru un an.

Autoritățile i-au demolat și casa, din statul Madhya Pradesh, după ce „s-a constatat că este construită ilegal”, a declarat pentru AFP un ofițer de poliție, Ravinder Verma. Presa locală a arătat un buldozer care demolează acoperișul.

India numără peste 100 de milioane de oameni în diversele sale comunități tribale indigene, cunoscute colectiv sub numele de Adivasis. Alături de cei din partea de jos a ierarhiei castelor, adivasii au fost supuși violenței, prejudecăților și discriminării de secole.

În ultimii ani, India a înregistrat numeroase cazuri în care autoritățile au pedepsit suspecții criminali prin demolarea caselor lor. Grupurile pentru drepturile omului au condamnat „justiția buldozer” ca pe o pedeapsă ilegală a guvernului naționalist hindus din India, care este acuzat că vizează în mod disproporționat minoritatea musulmană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult