Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poliția din Rusia l-a arestat pe mogulul miliardar Magomedov, acuzat că a delapidat 44 milioane dolari

Omul de afaceri miliardar Ziavudin Magomedov, coproprietar al grupului de investiții Summa, a fost arestat sâmbătă, fiind acuzat că ar fi delapidat banii statului, destinați infrastructurii și proiectelor de energie.

Potrivit Russia Today, Magomedov a fost arestat la Moscova împreună cu fratele său, care de asemenea este acționar la Summa, Magomed Magomedov, precum și șeful uneia dintre companiile implicate în Summa, Artur Maksidov.

Frații afaceriști sunt suspectați de furt prin fraude și delapidări și sunt acuzați că făceau parte dintr-un grup infracțional organizat.

Procurorii îi suspectează că ar fi furat aproximativ 44 de milioane de dolari, care ar fi fost transferați din Rusia în niște conturi offshore, controlate de Magomedov. Deocamdată nu se cunoaște locul exact în care se află banii depozitați.

Ziavudin Magomedov are afaceri în construcții, logistică, transporturi și companii de energie prin grupul Summa - fiind pe locul 63 în topul realizat de Forbes al celor mai bogați oameni din Rusia. Proprietățile sale sunt estimate la aproape 1,4 miliarde de dolari. De asemenea, fratele său, Magomed, ar avea o avere de 450 de milioane de dolari.

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin, imaginea a tot mai multe afaceri din Rusia. Cum arata "camera NATO" dintr-o cafenea deschisa in Krasnoiarsk

Publicația rusească Kommersant scrie că investigațiile autorităților ar viza și o delapidare de 13,2 milioane de dolari, bani care ar fi fost destinați construcției unui stadion de fotbal în Kaliningrad, pentru campionatul mondial de fotbal care va avea loc în Rusia.

Magomedov a pledat nevinovat la prima sa audiere, susținând că acest caz ”nu stă în picioare la o verificare mai munuțioasă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult