Plic suspect primit în clădirea unde se află consulatul român din Bruxelles. Patru persoane, duse la spital
UPDATE 20.35: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, vineri seara, că prezenţa plicului nu a afectat siguranţa cetăţenilor români şi că în prezent secţia consulară îşi desfăşoară activitatea în mod normal, informează News.ro.
„În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanţii unei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi imobil cu Secţia Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliţiei prezenţa unui plic care conţinea o pulbere albă. În urma acestei sesizări, ca măsură de precauţie, autorităţile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secţiei Consulare", a precizat MAE.
Reprezentanţii poliţiei au comunicat reprezentanţilor Ambasadei că nu există motive de îngrijorare şi că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situaţii.
„În prezent, activitatea Secţiei Consulare se desfăşoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea şi siguranţa cetăţenilor români şi a personalului diplomatic român", a mai transmis MAE.
Destinatarul plicului suspect, identificat
Destinatarul plicului cu praf suspect din clădirea consulatului României la Bruxelles a fost identificat, însă numele său nu a fost dezvăluit, informează Sudinfo.be, citat de News.ro.
„Ancheta este în desfăşurare", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, căruia i s-au solicitat precizări.
Patru persoane au fost duse la spital, după ce două au intrat în contact direct cu conţinutul plicului, iar alte două au luat contact indirect.
„Ele nu prezintă momentan niciun fel de simptomedar au fost transportate la spital", a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri din Bruxelles, Pierre Meys.
ora 18.45: Conform unei informaţii confirmate de purtătorul de cuvânt al poliţiei, este vorba despre o clădire de pe Bulevardul Régent din Bruxelles, relatează Agerpres.
Ca măsură de precauţie, poliţia aplică procedura standard pentru cazurile de prezenţă a antraxului. Aceasta implică intervenţia protecţiei civile şi protejarea persoanelor care au intrat în contact cu substanţa suspectă, precum şi un tratament preventiv pentru acestea. Numărul persoanelor plasate în carantină nu a fost deocamdată precizat.
Sursa: News.ro, Agerpres
Dată publicare: 09-02-2018 18:47