Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Planul ucigător al Israelului în Gaza. Ordinul teribil pe care forțele IDF l-au primit după armistițiu

Publicația Financial Times a oferit noi informații despre ce au de gând să facă mai departe în Gaza forțele israeliene.

Israelul ar plănui să își extindă operațiunea militară împotriva grupării militante palestiniene Hamas până anul viitor, concentrându-se pe obiectivul de a ucide trei importanți lideri Hamas, inclusiv pe șeful din Gaza, Yahya Sinwar, a relatat, vineri, Financial Times, citând surse.

Potrivit unor persoane familiarizate cu acest plan, principala prioritate a Israelului este, de asemenea, uciderea lui Mohammed Deif, șeful aripei militare a Hamas, Brigăzile Al-Qassam, și a lui Marwan Issa, comandantul-șef adjunct al brigăzilor.

Anumite persoane care sunt familiarizate cu planurile militare israeliene au indicat că țara este încă departe de a-și atinge obiectivele, care includ și obținerea unei victorii "decisive" asupra celor 24 de batalioane ale Hamas, dezmembrarea rețelei sale de tuneluri subterane și eliminarea "capacității sale de guvernare în Gaza", informează agenția de presă Baha.

Israelul a reînceput bombardamentele în Gaza

Între timp, forţele de Apărare ale Israelului au anunţat că au reluat operaţiunile de luptă împotriva Hamas, acuzând gruparea teroristă că a încălcat termenii armistiţiului trăgând spre Israel, potrivit News.ro, care citează CNN.

Citește și
armata israel, soldati israel
Israelul știa de mai bine de un an că Hamas pregătește un atac fără precedent, dar l-a considerat un scenariu nerealist

La câteva minute după ce armistiţiul de o săptămână dintre Israel şi Hamas s-a încheiat, vineri, vehicule militare israeliene trăgeau în nord-vestul Gaza, potrivit Ministerului de Interne din Gaza, controlat de Hamas.

Ministerul a arătat, într-o declaraţie, că şi aparate de zbor israeliene se aflau în aer, deasupra zonei.

Cu o oră înainte de termenul-limită de vineri, sistemul de apărare anti-aeriană al Israelului a interceptat o rachetă lansată din Fâşia Gaza, a anunţat Armata israeliană. Nu se ştie cine a lansat această rachetă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult