Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Planul pus la cale de tânărul care a încercat să îl asasineze pe Donald Trump. Arma era a tatălui său

Apar noi detalii în ancheta deschisă după tentativa eșuată de asasinat asupra lui Donald Trump, de acum aproape 2 săptămâni.

Audiat în fața Congresului american, șeful FBI a precizat că atacatorul a căutat pe internet detalii legate despre asasinarea președintelui John F. Kennedy.

Christopher Wray, director FBI: „Analiza unui laptop, care, potrivit investigației, ar fi al atacatorului, a relevat că pe 6 iulie acesta a făcut o căutare pe Google care sună cam așa: „Cât de departe era Oswald de Kennedy". Este vorba de o căutare care ne spune multe despre intențiile lui. Căutarea a avut loc în aceeași zi în care el s-a înregistrat ca participant la mitingul electoral.” Datele din laptop-ul lui Thomas Matthew Crooks, tânărul care l-a atacat pe Donald Trump, arată că acesta era interesat de felul în care a acționat, în 1963, Harvey Oswald, cel care l-a împuşcat mortal pe preşedintele american John F. Kennedy. Mai mult, ancheta FBI a scos la iveală că atacatorul a studiat zona mitingului cu ajutorul unei drone, cu circa două ore înainte de eveniment. Cât despre arma folosită... Christopher Wray, director FBI: „Arma avea un pat pliabil. Ceea ce ar putea explica de ce oamenii din jur nu au observat-o prea ușor. Un alt lucru pe care l-am aflat acum este că primii martori au sesizat că era înarmat abia când acesta era deja pe acoperiș. Nu am găsit încă pe cineva care să-l fi zărit umblând cu arma în mână înainte de asta. Desigur, asta nu înseamnă că nu era înarmat.” Anchetatorii spun că tânărul a tras de opt ori cu o puşcă semiautomată în direcția lui Trump, înainte să fie ucis de un lunetist al Serviciului Secret american. Arma era a tatălui lui Matthew Crooks.

De asemenea, șeful Biroului Federal a mai declarat că au fost descoperite mai multe dispozitive explozive pe care atacatorul ar fi intenționat să le folosească. Christopher Wray, director FBI: „Am recuperat trei dispozitive, două din vehiculul lui și unul la locuința lui. Erau niște dispozitive rudimentare, dar aveau capacitatea de a fi detonate de la distanță.” Șeful FBI promite ca va face tot posibilul pentru a descoperi motivul din spatele tentativei de asasinat. Până acum, se pare că anchetatorii nu au prea reușit să găsească ceva relevant. Cu o zi înainte, a fost audiată în Congresul american și directoarea Secret Service, Kimberly Cheatle. La scurt timp, aceasta și-a dat demisia. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult