Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Piața crypto este zguduită din nou, unul dintre cei mai mari creditori de criptomonede ia în considerare falimentul

Piața crypto s-a prăbușit în 2022, deoarece investitorii și-au pierdut încrederea în activele digitale, iar industria a fost afectată de criză.

Dar, spre deosebire de alte prăbușiri, a evitat în mare măsură răspândirea pe alte piețe. WSJ explică modul în care crypto a devenit atât de interconectat.

Unul dintre cei mai mari creditori de criptomonede din lume, Genesis Global Trading Inc. și-a concediat 30% din personal și ia în considerare intrarea în faliment, potrivit unor surse citate de WSJ.

Disponibilizările au afectat toate departamentele companiei, precizează sursa citată. În total, joi, 5 ianuarie, aproximativ 60 de angajați au fost disponibilizați. Acum Genesis are doar 145 de angajați.

Compania se confruntă cu probleme serioase de la jumătatea anului trecut. Prima lovitură adusă stabilității financiare a Genesis a fost falimentul fondului speculativ de criptomonede Three Arrows Capital. Genesis i-a acordat un împrumut de 2,4 miliarde de dolari, iar la o lună după anunțul de faliment al Three Arrows, conducerea Genesis a anunțat o reducere cu 20% a angajaților săi. A doua lovitură majoră pentru creditorul de criptomonede a fost falimentul FTX și Alameda Research în noiembrie anul trecut. Potrivit surselor WSJ, Genesis a acordat împrumuturi către Alameda pentru „cel puțin câteva sute de milioane de dolari”.

La doar câteva zile după prăbușirea Grupului FTX, conducerea Genesis a anunțat suspendarea eliberării și rambursării creditelor. În același timp, compania a apelat la banca de investiții Moelis & Co., precum și la companiile de consultanță Proskauer Rose și Kirkland & Ellis, pentru ajutor, încercând să găsească o modalitate de a evita falimentul, potrivit WSJ. Printre altele, Genesis căuta noi investitori dornici să investească aproximativ 1 miliard de dolari în companie, însă, potrivit surselor WSJ, Genesis și Moelis iau în considerare acum să depună declarații conform Articolului 11 din Codul Falimentului din SUA. Acest articol prevede asigurarea unei protecții temporare față de creditori pentru a permite companiei să își continue funcționarea.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult