Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Petiția semnată de peste 1 milion de oameni în 36 de ore. „Acest lucru nu este în regulă”

Peste un milion de oameni au semnat o petiție în care cer ca persoanele care abuzează rasial fotbaliștii să aibă interdicție pe viață pe stadioanele din Anglia, potrivit Metro.

Campania de pe platforma change.org a fost lansată după ce trei fotbaliști de culoare din naționala Angliei - Marcus Rashford, Bukayo Saka și Jadon Sancho - au fost ţinta insultelor rasiste după finala EURO 2020 pierdută în fața Italiei.

Petiția are parte de o susținere uriașă, fiind semnată de un milion de oameni la 36 de ore de la lansare. Oamenii cer Guvernului de la Londra și forurilor care conduc fotbalul să interzică accesul pe stadioane celor care

În prezent, legea britanică prevede o interdicție pe stadioane de cel mult 10 ani. Cluburile pot interzice accesul pe viață fanilor care încalcă regulile, însă o astfel de măsură nu poate fi impusă de autorități.

„Echipa Angliei, condusă de Gareth Southgate, joacă pentru noi toți. Viziunea lor este una incluzivă și acest lucru contează mai mult decât niciodată - de aceea ne simțim mândri de această echipă și atât de iubită de mulți dintre noi. Nu ar trebui să existe loc pentru rasiști în fotbal sau în societate”, se arată în petiție.

Campania a fost lansată de Shaista Aziz, Amna Abdullatif și Huda Jawad. „Aceasta nu este petiția noastră - este națiunea care vorbește și spune că acest lucru nu este în regulă”, au transmis ele

Federaţia engleză de fotbal (FA) s-a declarat "consternată" şi "dezgustată" de remarcile rasiste făcute pe reţelele de socializare la adresa jucătorilor Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka.

Cei trei jucători au ratat la loviturile de departajare, permiţând astfel Italiei să cucerească titlul continental.

"Suntem dezgustaţi să vedem că jucătorii echipei noastre, care au dat totul în această vară, au fost supuşi unor agresiuni discriminatorii online după meciul din această seară", a declarat federaţia.

"Noi susţinem jucătorii noştri", a mai transmis FA.

"FA condamnă orice formă de discriminare şi este consternată de rasismul difuzat pe reţelele de socializare la adresa anumitor jucători ai Angliei", a adăugat Federaţia engleză.

Poliţia londoneză a anunţat că "anchetează" asupra acestor postări "insultătoare şi rasiste" în mediul online.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult